TARIMDAN HABER ÖZEL / Et ve Süt Kurumu’nun Macaristan’dan yaptığı kasaplık hayvan ithalatı aralıksız devam ediyor. 19-20 Şubat tarihlerinde 3’üncü gemi limana yanaşarak, ithal edilen kasaplık hayvanlar belli firmalar arasında pay edilecek.

ÖNCEKİ GEMİDEN HAYVAN ALAN FİRMAYA BİR SONRAKİ GEMİDE HAYVAN VERİLMİYOR! AMA KÖFTECİ YUSUF İSTİSNA TUTULUYOR!

İthal ette skandal sözleşme! ESK’nın bürokratları bu sözleşmelere nasıl imza atıyor? İthal ette skandal sözleşme! ESK’nın bürokratları bu sözleşmelere nasıl imza atıyor?

Et ve Süt Kurumu, Ocak ayında yapılan kasaplık hayvan ithalatının duyurusuna çıkarak, firmalardan talep toplarken, nedense bu uygulama ikinci ve üçüncü gemide uygulanmadı. İthal edilen kasaplık hayvanlar kapalı kapılar ardından belli firmalara pay edilmesi soru işaretlerine neden oldu.

Mevcut uygulamaya göre önceki gemiden hayvan alan firmalara bir sonraki gemide hayvan satılmıyor. Önceki gemide hayvan alamayan firmalara bir sonraki gemide hayvan veriliyor. ESK yetkilileri, firma sahiplerini bu şekilde bilgilendirirken, bu uygulamanın bazı önde gelen et firmalarına uygulanmaması ise rant iddialarını gündeme getirdi.

İLK 2 GEMİDEN HAYVAN ALAN KÖFTECİ YUSUF'A 3'NCÜ GEMİDEN DE HAYVAN SATILACAĞI İDDİA EDİLDİ!

27 Ocak ve 6 Şubat’ta gelen iki ayrı gemiden hayvan satın alan Köfteci Yusuf’a 19-20 Şubat tarihlerinde gelecek 3’üncü gemiden de hayvan satılacağına yönelik iddialar, sektörde tepkiyle karşılanırken, ESK’nın kasaplık hayvan ithalatına yönelik rant iddialarını gündeme getirdi.

BELLİ FİRMALARA RANT SAĞLAMAK İÇİN Mİ ŞEFFAFLIKTAN VAZGEÇİLDİ?

İlk gemiyle gelen kasaplık hayvan ithalatı ve satışını şeffaf bir şekilde yapan ESK’nın daha sonraki gemilerde bu şeffaflıktan vazgeçmesi dikkat çekerken, hayvan satışında belli firmalara ayrıcalık sağlandığına yönelik iddialar da ‘belli firmalara rant sağlamak için mi şeffaflıktan vazgeçildi?’ sorusunu gündeme getirdi.