Eski Tarım Bakanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın dün twitter hesabından attığı sitem dolu tweetin perde arkası aralanmaya başlandı. İddialara göre Tarım Bakanlığında en yakın arkadaşı Emin İzol’un da görevden alınmasına çok üzülen Fakıbaba, notere giderek Ak Parti’den istifa etti. Devreye Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş girerken, Fakıbaba’nın Karadeniz programı dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze görüşeceği belirtiliyor. Fakıbaba’nın istifa dilekçesini noterden geri çekmediği kaydediliyor. 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığında Ahmet Eşref Fakıbaba’nın en yakın arkadaşı Emin İzol’un da görevden alınması bardağı taşıran son damla oldu. Tarım ve Orman eski Bakanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın dün attığı bir tweet, istifa mı edecek yorumlarına neden olurken olayın perde arkası merak ediliyordu. Fakıbaba’nın attığı bu tweetin altından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye karşı oluşan tepki çıktı.  

Eski Tarım Bakanlarından Ahmet Eşref Fakıbaba’nın dün kendi twitter hesabından attığı bir tweet, gözlerin kendisine çevrilmesine neden oldu. Fakıbaba’nın “Bazen bütün izlerin birbirine karışması, bardağı taşıran son damla olur…” şeklinde sitem dolu tweeti, Ak Parti’den istifa edeceği şeklinde yorumlandı. 

Kulislerde konuşulan iddialara göre işte o sitem dolu twettin perde arkası… 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Tarım Bakanlığı döneminde atadığı bürokratların neredeyse tamamı Pakdemirli döneminde görevden alındı. En son Fakıbaba’nın en yakın arkadaşı olan Emin İzol’un da Tarım Reformunda Daire Başkanlığı görevinden alınması, bardağı taşıran son damla oldu. 

NUMAN KURTULMUŞ DEVREYE GİRDİ 

Bu duruma çok üzülen Fakıbaba’nın notere giderek Ak Parti’den istifa ettiği ve istifa dilekçesini de danışmanı aracılığıyla Ak Parti Genel Merkezine gönderdiği kaydediliyor. Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in durumu öğrenince Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ilettiği, Numan Kurtulmuş’unda beraberinde bir ekiple Fakıbaba’yı evinde ziyaret ederek, istifa kararından vazgeçirmeye çalıştıkları dile getiriliyor. İddialara göre Kurtulmuş’un ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüşen Fakıbaba’nın rahatsızlıklarını ilettiği ifade edilirken, bu rahatsızlıklarının başında da Tarım ve Orman Bakanlığında kendi döneminde atanan bürokratlara yapılan haksızlıkları anlattığı belirtiliyor. 

HALİLİYE İLÇE BAŞKANLIĞINA EYYÜPOĞLU'NUN ATANMASI DA RAHATSIZ ETTİ!

Fakıbaba’nın istifasını daha noterden çekmediği kaydedilirken, Karadeniz programı dönüşünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze görüşeceği kaydediliyor. Diğer yandan eski Ak Parti Milletvekili Seyyit Eyyüpoğlu’nun torunu İbrahim Eyyüpoğlu’nun Haliliye İlçe Başkanlığına getirilmesinin de Fakıbaba’yı rahatsız ettiği kaydediliyor.