ÖZEL HABER

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile görüştü. Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen görüşmede, gündemdeki Şeker Kanunu'ndaki değişiklikler ve fabrikaların özelleştirilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Görüşme ile ilgili olarak resmi twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Konuk, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Faruk Özlü ile Şeker Kanunu ve özelleştirme ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

BU GÖRÜŞME NEDEN ÖNEMLİ?

Bilindiği üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Üretim Reformu Paketi Kanun Tasarısında Şeker Kanunu'nun iki maddesinin değiştirilmesi amaçlanıyor. Buna göre Glikoz'un kota kapsamına çıkarılması, İzoglikoz'a da kuru madde bazında yüzde 10 kota verilmesi planlanıyor. Şeker Kanunu'nda yapılacak bu değişiklikler, Türkiye'de pancar üretimine büyük bir darbe vuracak. Bundan dolayı Pankobirlik Genel Başkanı ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk'un, Bakan Özlü ile görüşmesi pancar tarımı için büyük önem taşıyor.