Tarımsal sübvansiyonlu kredilerde ikinci bir faiz indirimine gidildi. Daha önce yüzde 16'dan yüzde 12'ye düşürülen faizler, yapılan son indirimle birlikte yüzde 9'a düştü. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılacak tarımsal sübvansiyonlu kredilerde faiz oranı bundan böyle yüzde 9 olarak uygulanacak. 

Tarımsal Kredilerde faiz oranı geçtiğimiz Kasım ayında yüzde 16'dan yüzde 12'ye indirilmişti. 

TARIM KREDİSİ NEDİR?

Ülke ekonomisini ayakta tutan en önemli sektörlerden birisi tarımdır. Her yıl ülke olarak üretimde sürekliliğin sağlanması için tarımla uğraşan çiftçiler tarım kredi destek paketleri ile desteklenir. Tarımsal alanda iş yapan çiftçilere sağlanan kredi desteğine tarım kredisi denir. Tarımsal alanda iş yapan çiftçilere sağlanan bu krediyi özellikle köylerde ve kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar kullanmaktadır. Normal kredilere göre daha düşük faizli olan tarım kredilerinin vade süresi daha uzundur. Tarım kredi taksit ödemeleri çiftçileri zora sokmayacak şekilde ayarlanır. İlk taksitler hasat zamanı ödenir. Tarım kredileri çiftçiler için can suyu özelliği taşır.

TARIMSAL KREDİLERDE TARIM KREDİ ÇELİŞKİSİ 

Tarımsal sübvansiyonlu krediler, çiftçiye Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılırken, Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi kuruluşu olarak görülmemesinden dolayı faizler Ziraat Bankası'ndan daha yüksek olabiliyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi kuruluşu görülmemesinin nedenini de bünyesindeki iştirak oluşturuyor. Bundan dolayı çiftçinin Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşadığı yüksek faiz sorunun çözülebilmesi için iştiraklerin Merkez Birliğinden ayrılarak, Ziraat Bankasından gelen kaynağın tamamının çiftçiye kullandırılması gerekiyor.