Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, süt üreticileri olarak bu projenin içinde olmayı ve üreticilerin ürettiği ürünlerin tanzim noktalarında satılması için devletin vereceği görevleri yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Keskin, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın artan sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için hayata geçirdiği tanzim satış noktası projesini üretici birlikleri olarak destekliyor, bu projenin içinde olmayı ve üreticilerimizin ürettikleri ürünleri tanzim noktalarında satılması için devletimizin vereceği görevleri yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz.

Enflasyonla topyekûn mücadele de üreticiden tüketiciye direk ürün satışı yapılması noktasında üretici birliklerinin de mutlaka bunun içinde yer alması gerekmektedir.

Bu uygulamayla üreticilerimizi korurken tüketicilerimizin de direk üreticilerimizin emeğinin başka ellerden kar marjını dönüştürülmeden ve fırsata çevrilmeden ürünlerinin satılması, ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşımaktadır.

Tanzim satışındaki ürün yelpazesini arttırmak için süt birlikleri ve diğer üretici birlikleri olarak ülkemizin refahı için, Türk çiftçisi ve Türkiye'nin güçlü kararlı ve azimli süt üreticileri olarak bu mücadelede devletimizi ve milletimizi yalnız bırakmayacağımızı belirtir, birlik, beraberlik ruhu ve Vatan sevgisi sorumluluğuyla üretmeye devam edecek, süt ve süt ürünleri üreticiden direk tüketiciye ulaştırmak için ülkemizin her noktasından, süt üreticileri olarak tüketicilerimize desteklerimizi vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TARIMDANHABER