TARIMDAN HABER ÖZEL / Süt üreticisi, çiğ süt fiyatlarının baskılanmasından dolayı zararına üretim yapmaya devam ederken, TÜSEDAD ve Bursa Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Sencer Solakoğlu’ndan çarpıcı bir açıklama geldi.

TARIM BAKANLIĞI DÜŞÜK SÜT FİYATLARINDA SUÇU HEP MALİYE BAKANLIĞINA ATIYORDU!

Tarım Bakanlığı, çiğ süt fiyatlarının düşük belirlenmesinde suçu Hazine ve Maliye Bakanlığına atarken, durumun öyle olmadığı ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin süt fiyatlarının belirlenmesinde kendilerinin bir dahlinin olmadığı, açıklanan fiyatların kendilerine Tarım Bakanlığı tarafından verildiğini kaydetti.

SÜT PARA EDERSE HAYVANCILIK ANCAK 3 YIL İÇİNDE TOPARLANABİLİR!

Sencer Solakoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında çiğ süt fiyatları ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ülke hayvancılığının ancak 3 yıl içinde kendisini toparlayabileceğini vurgulayan Solakoğlu, bu sürecin de süt fiyatlarını zarar etmeyen bir noktaya getirilmesiyle başlayacağını, ancak şuanda süt üreticisinin hala zararına üretim yapmaya devam ettiğini bildirdi.

MALİYE BAKANLIĞI: BİZE BU FİYATLARI TARIM BAKANLIĞI VERİYOR!

Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu! Buzağı desteği ne zaman yatırılacak? 2024 Buzağı ve süt destek ödeme tarihleri belli oldu!

Düşük süt fiyatının Hazine ve Maliye Bakanlığı mı yoksa Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mı belirlendiğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Solakoğlu, dikkat çeken şu tespitte bulundu: “Süt fiyatlarında enteresan olan şu, Tarım Bakanlığına gidiyoruz, kapılar sonuna kadar açık, bizi dinliyorlar, söylüyoruz, bize Maliye Bakanlığını işaret ediyorlar. Maliye Bakanlığına gidiyoruz, ‘kardeşim bize ne sizin zararınızdan, karınızdan. Bizlere bu fiyatları Tarım Bakanlığı söylüyor diyorlar. Biz de sivil toplum örgütü olarak şaşırdık yani, nereye gitsek orası öbür tarafa suçu atıyor”

SÜT FİYATLARINDA GEÇMİŞTE YAPILAN HATALAR AYNEN DEVAM EDİYOR

Süt fiyatlarında geçmişte yapılan hataların halen devam ettiğini bildiren Solakoğlu, “Yeni gelen bakan, şahidim inanılmaz bir tempo ile çalışıyor. Hayvancılıkta 3 yıllık süreci var. Süt fiyatlarını zarar etmeyen noktaya getirdiğiniz zaman süreç başlamıştır. Ancak bu süreç şuan halen başlamadı. Çünkü süt fiyatları baskılanmaya devam ediliyor” dedi.