Temmuz ayının sonuna gelinmesine rağmen 2017 tarımsal destekleri halen Resmi Gazete'de yayınlanmazken, Bakan Fakıbaba'nın destekleme modelinde değişikliğe gidileceği yönündeki açıklamaları 'tarımsal destekler sil baştan değişiyor mu?' yorumlarına neden oldu.

DESTEKLEMEDE KALİTE ARTIŞINA DİKKAT ÇEKTİ

Fakıbaba, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada yeni modelin ipuçlarını verdi. Ülke için önemli olan ancak çiftçinin zarar ettiği ürünlerin destekleneceğini bildiren Fakıbaba, desteklemede de kalite artışına vurgu yaptı. Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Desteklemelerde düzenlemelere gidilecek. Örneğin, ürün ülke için çok elzem bir üründür fakat çiftçi ürettiği zaman zarar ediyordur onun için devlet destek verir. O ürünün kalitesini ve miktarını artırır. Eğer böyle bir ürün yoksa desteğin de olmaması lazım. Örneğin pamuk bizim ürettiğimiz bir ürün ve tüketime kâfi gelmiyor, dışarıdan ithal ediyoruz. O zaman pamuk desteklenecek ki dışarıdan ithal etmeyelim. Yeni bir destekleme modeli çıkacak, bu modelde çiftçi de üretici de tüketici de rahatlayacak, bu konuda kapsamlı çalışma yapılıyor."

TARIMDAN HABER