Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki iftar programında çiftçilerle biraraya geldi. Güçlü ülkelerin kendilerini tarım, gıda ve hayvancılıkta ispatlamış ülkeler olduğunu belirten Erdoğan, gelecek yıllarda tarımın stratejik öneminin daha da artacağına işaret etti. 

ET FİYATLARINDA ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETLERİNİ DÜŞÜRECEK POLİTİKALARA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Et fiyatları konusunda da çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, üreticinin girdi maliyetlerini düşürecek politikalara ağırlık verileceğini söyledi. Et fiyatlarının arzu ettikleri seviyede olmadığını dile getiren Erdoğan, "İnsanımıza eti uygun fiyattan yedirmekte kararlıyız. Bununla ilgili üreticilerimizin taleplerini de dikkate alarak maliyetlerinizi düşürecek, üretimi teşvik edecek politikalara daha fazla ağırlık vereceğiz" dedi. 

Çiftçinin uzun bir süredir ödenmesini beklediği pamuk ve ayçiçeği destekleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği ve çiğ süt desteklerinin Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceğini bildirdi.

Erdoğan, buna göre, kütlü pamuk için 2,4 milyar lira, yağlık ayçiçeği için 662 milyon lira ve çiğ süt desteği için de 385 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 447 milyon lira ödeme yapılacağını söyledi. 

ELEKTRİKLİ TRAKTÖRÜN YAKIN ZAMANDA TANITIMINI YAPACAĞIZ 

Elektrikli traktör konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Ülkemizin ilk ve hem milli hem yerli elektrikli traktörünün prototipini tamamladık. Daha neler olacak neler, yakın zamanda tanıtımını yapacak, akabinde seri üretime geçeceğiz” dedi.

TARIM ŞURASINI EYLÜL AYINDA TOPLAYACAĞIZ 

Diğer yandan tarım şurasının da Eylül ayında yapılacağını kaydeden Erdoğan, “Tüm paydaşların katılacağı şurada hem son 10 yılın kapsamlı bir değerlendirmesini yapacak hem de gelecek döneme dair yol haritamızı çıkaracağız" diye konuştu.