Korkuteli Tarım Kredi Kooperatifi tarafından Korkuteli'ne bağlı Dereköy'de mantar üreticileri ve vatandaşlarla mahalle kahvehanesinde organize edilen toplantıya; Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar, Merkez Birliği Müfettişi Ezel Yıkılmaz Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Doyurucuoğlu ve Korkuteli Tarım Kredi Kooperatifi personeli katıldı.

Toplantıda konuşan Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar; “Kurumumuz 150 yıllık geçmişi ile çiftçinin yanında duruyor. Tarım Kredi Kooperatifleri bugün 1.800 noktada hizmet vermektedir. Tarım Kredi olarak, finansman ihtiyacını karşılamanın yanında, ortaklarımız adına hem yatırım hem de yatırım bittikten sonraki süreçte neler yapabileceğimiz konusunda da gayret gösteriyoruz. Yatırımcılarımızın yanında olacağız, birlikte olacağız, destekçileri olacağız. Yatırım bittikten sonraki süreçte de yatırımlarını geliştirme, girdi ihtiyaçlarının karşılanması ve çıktılarının değerlendirilmesi konusunda işbirliklerimizi devam ettireceğiz.” dedi.

Dereköy'lü üreticilere kooperatif faaliyetleri ve indirimli krediler konusunda da bilgi veren Kabalar;“Çiftçilerimiz indirimli kredilerde faiz ödemiyor. Sıfır faizli kredilerimizde faiz yok, %100'ünü devlet destekliyor. Bunun yanında %50 ve %25 faiz indirimli kredilerimiz ile çiftçilerimizi destekliyoruz. Yeter ki siz üretin bizler her zaman sizlerin yanındayız. Genel ihtiyaç, tohumluk, fide kullanımı ve üretimi, kimyevi gübre, zirai mücadele, hayvancılık işletme, petrol ürünleri, su ürünleri, arıcılık, tüketim maddeleri, sigortacılık, işletme ve yatırım kredileri gibi çiftçinin üretimde ihtiyaç duyduğu her konuda kredi vererek destek sağlıyoruz. Çiftçilerimizin kendilerini ve ürünlerini sigorta güvencesi altına alıyoruz. Ayrıca, ortak ürünleri değerlendirilmesi kapsamında ortaklarımızın ürünlerine sahip çıkıyoruz. ” şeklinde konuştu.

Korkuteli Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Yardımcısı Ayşe Dudu Kocabaş ise; “İlçemizde beyaz şapkalı prenses üretimini daha da arttırmak için çiftçilere faizsiz destek oluyoruz. Korkuteli'nde iki bin civarında kişi mantarcılık ile uğraşıyor. Biz mantar kompostunu ilgili firmalardan alarak çiftçimize teslim edeceğiz. Üreticilerin ve kompost üreticilerinin muhatabı kooperatifimiz olacak. Uygun fiyat ve vade seçeneği ile üreticilere destek olacağız. Kooperatif faaliyetlerini artırmak, özellikle de çiftçilerimizin ekonomik gelir seviyesini yükseltmek ve bunu sürdürülebilir hale getirmek, önceki var olan çalışmaları daha da hızlandırmak, güçlendirmek için çalışıyoruz.” sözlerini kaydetti.

Dereköy'lü üreticilere kooperatif faaliyetleriyle ilgili bilgi verilmesinin ardından mantar üreticileri ile birebir görüşülerek, mantar üretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları konusunda istişarelerde bulunuldu.

Kaynak: tarimkredi.org.tr