Bursa Karacabey'den İbrahim Ambar, 'yatırımcı röportajları' kapsamında kendisi ile yapılan röportajda Karacabey Kurşunlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Defne Kurutma Tesisi hakkında şunları kaydetti:

"Bizim köyümüz yüzde 70 olarak ormandan geçimini sağladığı için kooperatif bir ihtiyaç halini aldı. Kooperatif 90 yılında kuruldu. Bu defne işini biz daha önceden yaş olarak kesip gönderiyorduk. Kurulduktan sonra bunu da dedik artık biz işletsek yapsak daha iyi olmaz mı, bu bizim aklımıza geldi.

Bu işi yapmak isteyince Vali Bey'in yardımıyla IPARD'a başvurduk ve IPARD'dan aromatik bitkiler konusunda defne yaprağı tesisi için yüzde 50 desteği aldık. Bu işi başardık. Biz IPARD Programından tesisimize 350 bin TL gibi bir destek aldık. Onun KDV avantajları da vardı. Yüzde 50 destek, gerisini de biz kendimiz karşıladık.

Böylece çok güzel bir iş ortaya çıkmış oldu. IPARD Programından almış olduğumuz destekle kurmuş olduğumuz fabrikamızda fırınlarımızda defneyi kuruttuğumuz zaman yaş olarak yaptığımıza göre kilosunu en azından 3-4 kat daha fazlaya satıyoruz ve böylece köylüye de daha fazla katkıda bulunmuş oluyoruz. Almış olduğumuz IPARD desteğinden dolayı Avrupa Birliğine, Tarım Bakanlığına ve TKDK'ya çok teşekkürler ederiz."