Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/13) 29.04.2016 tarih ve 29698 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Tebliğ, 1/1/2016-31/12/2020 tarihlerini kapsamaktadır.

Başvurular yeni bir tebliğ yayınlanana kadar 2016 tebliği esas alınarak 01 Ocak 2017 tarihinde başlayıp, 14 Şubat 2017 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Kırk beş gün gün süre ile devam edecek olup başvurular İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne şahsen yapılacaktır.

Program kapsamında aşağıdaki yatırım konularına destek verilecektir:

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Lineer sistem, Center Pivot sistem veya Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması,

d) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak şartıyla, başvuru sahibi yukarıda belirtilen yatırım konularından sadece biri için tek bir parselde başvuru yapabilir.

Bu Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100.000.-TL, tüzel kişiler için 200.000.-TL'yi geçemez.

Tebliğ kapsamındaki faaliyetlerin yürütülmesi için Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan Uygulama Rehberi ileriki bir tarihte yayınlanacak ve Uygulama Rehberi yayınlandıktan sonra İlimizde başvurular alınacaktır."