Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi hususunda yayımlanan tebliğ ile ilgili olarak açıklama yaptı. Yolcu, şunları kaydetti:

“Bakanlığımız tarafından, 2017/48 tebliğ numarası ile 07 Aralık 2017 (Sayı: 30263) tarihli resmi gazetede yayımlanan, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi tebliğ gereği 2018 yılı başvuruları 01 Ocak 2018 tarihinde başlayacaktır.

Hibe programından faydalanmak isteyen yatırımcılar 01 Mart 2018 tarihi saat 17.00'a kadar İl Müdürlüğümüz, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvuru yapabileceklerdir. Çiftçilerimizin bu desteklemeden maksimum olarak faydalanmasını istiyoruz. Projelerini titizlikle yaptırarak yıl boyunca su sıkıntısı çeken çiftçilerimizin bu hususta rahata kavuşmasını arzulamaktayız" dedi.

Program aşağıdaki 7 adet yatırım konusunu kapsamaktadır.

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,

e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,

f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

HİBE DESTEĞİNİN TUTARI VE ORANI

(1) Bu Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibe başvuru formunda belirtilen hibeye esas mal alım tutarının, başvuru değerlendirme aşamasında tespit edilen referans fiyatlar içinde kalan kısmı, hibe sözleşmesinde hibeye esas mal alım tutarı olarak belirlenir. Referans fiyatları aşan kısmı ise referans fiyat farkı olarak belirlenir ve tamamı yatırımcı tarafından karşılanır.

(2) Hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000.-TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarı aşması durumunda, aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.

(3) Hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarı üst limit niteliğindedir. Hibenin nihai tutarı fiili gerçekleşmeler sonucunda ortaya çıkar.

(4) Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır.

TARIMDAN HABER