Konya'da düzenlenen 'İç Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı'nda Bakanlığın üzerinde çalıştığı destekleme politikaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Çelik, bu yıl 11,6 milyar lira tarımsal destek verileceğini belirtti.

TARIMSAL DESTEKLERİ YENİDEN ELE ALIYORUZ

Desteklemeleri yeniden ele aldıklarını kaydeden Çelik, "2017'de havza bazlı yeni bir destekleme modeline tümden geçmiş olacağız. Bizim de şu anda 5-6 aylık süremiz var. İhtiyacımız olan ürünü verimli olduğu havzada üretmeyi destekleyen modele Türkiye geçmiş olacak. Bu, çiftçimizin önünü görmesi ve ürün planlaması açısından yeni bir dönem yeni bir bakış açışı olacak" ifadelerini kullandı.

TARLAYA İNMEYE VAKİT KALMIYOR

Çiftçi ve kamunun el ele olacağını, tarlada, sahada tarım yapılacağını aktaran Çelik, mevzuat yoğun ve karmaşıkken, bunların tasnifi ve dosyasının günler aldığını, dolayısıyla tarlaya inmeye vakit kalmadığını bildirdi.

MEVZUATI AZALTARAK SAHAYA İNECEĞİZ

Mevzuatı azaltarak tarlaya ve sahaya inme vakti oluşturulacağını kaydeden Çelik, "Bu sayede bürokrasi de memurumuz da çalışanımız da evraktan ziyade sahaya inecek, 'çiftçi, üreticiyle kamu el ele' anlayışını ikame edeceğiz. Bununla ilgili idari yapıda atılması gereken adımları attık. Şimdi her işletmenin bir teknik sorumlusu olacak. Bu idari yapı kısa süre içerisinde faaliyete geçecek. Belki bu ay sonu belki nisan sonu itibarıyla verileri yavaş yavaş akmaya başladığı bir dönemi idrak etmiş olacağız" şeklinde konuştu.