Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok! Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı köyde yaşayan Elif Adıgüzel, boncuk ismini verdiği hamile ineğinin enkaz altından kurtarıldığını ancak 4 gündür, ayağa kalkamadığı için yıkılmak üzere olan evinin önünde kendisinin baktığını söyledi.

YÜZÜME BAKIYOR, BENDEN İLGİ SEVGİ İSTİYOR!

Adıgüzel’in şu sözleri yürekleri burktu: “İneğimi çıkaramıyorum. 4 gündür, 4 gece burada yatıyor. Ben hiç uyku görmüyorum. Benim her şeyim bunlardı, emeğim bunlardı. Hamile kalkamıyor. Burada yatıyor. Yüzüme bakıyor, benden ilgi sevgi istiyor"

NTV muhabiri Yağız Şenkal ise yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Elif Adıgüzel depremin merkez üssü Pazarcık’ta köyde yaşıyor. Evi hasar gördü, ineği Boncuk enkaz altında kaldı. Bir şekilde enkazdan çıkarılsa da, hamile inek 1.5 metrelik göçükten yukarı tırmanamadı. Videoda yok ama Boncuk birkaç saat önce kurtarıldı”

boncukTARIM BAKANLIĞI DEPREM BÖLGESİNDEKİ HAYVANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada depremden etkilenen üreticilerin sahipsiz kalmış veya bakım imkanı olmayan hayvanların Et ve Süt Kurumu tarafından alınarak TİGEM işletmelerine sevk edilerek bakım ve beslenmelerinin yapılacağı belirtilmişti.