TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Et Konseyi (UKON) haftalık dana ve kuzu yağsız kesim fiyatlarını yayınladı. Her hafta Perşembe günleri yayınlanan kesim fiyatlarına göre, bu hafta dana kesim fiyatı 7 lira, kuzu kesim fiyatı ise 5 lira düştü.

ESK tarafından yapılan yoğun ithalat ve Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kesim fiyatlarındaki gerilemede devam ediyor. Dana karkas kesim fiyatları 380 liraya kadar çıkarak, rekor kırarken kesim fiyatları son 3 haftadır düşüş eğiliminde.

EN SON KESİM FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

UKON’un güncel kesim fiyatlarına göre dana yağsız kesim fiyatı 350 liranın altına düşerek 340 liraya kadar geriledi. Kuzu kesim fiyatı da düşerken, geçtiğimiz hafta bölgeler arası ortalama kuzu kesim fiyatı 392 lira iken, bu hafta 387 liraya geriledi.

Damızlık düve fiyatları yerinde durmuyor, çiftçi bu fiyata hayvan alıp nasıl hayvancılık yapacak? Damızlık düve fiyatları yerinde durmuyor, çiftçi bu fiyata hayvan alıp nasıl hayvancılık yapacak?

Kesim fiyatlarındaki görece düşüş et fiyatlarına da yansısa, halen 1 kilo kıymanın fiyatı 500 lira seviyesinde bulunuyor.

Güncelkesimfiyatı