Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) kapsamında yöresel ürün pazar yeri temel atma ve üreticilere makine ekipman dağıtım törenine katıldı.

Bakan Kirişçi, burada yaptığı konuşmada ÇKS'ye e-Devlet kapısından erişim imkanı sağlanmasıyla birlikte 52 milyon lira paranın çiftçinin cebinde kaldığını iddia etti. ÇKS başvurularının e-Devlet uygulaması ile birlikte çiftçinin il, ilçe müdürlüklerine gitme zahmetinden kurtulduğunu dile getiren Kirişçi, dikkat çeken bir hesap yaptı. Kirişçi, şunları kaydetti:

Gübre fiyatlarında sakin seyir devam ediyor! 31 Mart seçimleri sonrası gübre fiyatı kaç lira olur? Gübre fiyatlarında sakin seyir devam ediyor! 31 Mart seçimleri sonrası gübre fiyatı kaç lira olur?

ÇKS'DE E-DEVLET UYGULAMASI İLE BİRLİKTE 52 MİLYON LİRA ÇİFTÇİNİN CEBİNDE KALDI!

"Dün itibarıyla e-Devlet üzerinden 517 bin Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi alınmış. İl ve ilçe müdürlüklerine gitme zahmeti ve çevreye egzoz emisyonla verilen zararı bir kenara bırakırsak asgari 100 liralık bir harcamayı 517 bin ÇKS belgesiyle çarptığımızda, çiftçini cebinde kalan 52 milyon liralık para var"