Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Osmaniye’de Akdeniz Kahramanmaraşlılar Federasyonu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında, sulama konusundaki sorunlarını anlatan Osmaniyeliye yanıt verirken, “Sen daha adını söyleyemiyorsun” dedi.

Sorunlarını anlatan çiftçi, “Sayın Bakanım, Düziçi’nin sulamasıyla ilgili... Sayın milletvekillerim burada... Dedemden kalan bir su var orada. Ben çocukluğumda iyi hatırlıyorum. Bu göletimiz ne olacak? Biz yanıyoruz” diye konuştu.

Bakan Vahit Kirişci ise, “Daha adını bile söyleyemiyorsun… Bir de dedemden kaldı bilmem ne" yanıtını verdi.

Tarım Bakanı Yumaklı'dan 'Tarım Cebimde' uygulaması açıklaması: Yeni modül eklendi! Tarım Bakanı Yumaklı'dan 'Tarım Cebimde' uygulaması açıklaması: Yeni modül eklendi!

Bunun üzerine adını söyleyen çiftçi Kirişci'ye, "Ben İbrahim Kalencik. Ökkeş amcanın kaynı. Eski köy işletmelerinin şefi, Düziçi zabıta müdürü, çiftçi. Ufak da olsa çiftçi. Yardımınızı bekliyoruz" dedi.

Bakan Kirişçi'nin çiftçiye karşı gösterdiği tavır tepkilere neden olurken, bu durum eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 'kepek ekin' önerisini getirdi. Bilindiği üzere Pakdemirli, kepek fiyatlarından şikayetçi olan çiftçiye ‘O zaman kepek ekin’ önerisinde bulunmuştu. Kirişçi'nin derdini anlatmaya çalışan çiftçiye karşı 'Daha adını bile söyleyemiyorsun' diye karşı çıkmması, "Kepeğin ne olduğunu bilmeyenlerin Tarım Bakanı yapıldığı ülkemizde bir çiftçinin ismini hatırlayamaması eksiklik mi" tepkilerine neden oldu.