Türkiye'nin önemli tarım ürünlerinin yetiştiği Ardahan ilinde Bakanlık tarafından tarımsal üretimin desteklenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Ardahan  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kavılca tohumu hibe desteği ile ilgili bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruda, Ata Tohum Kavılca  Üretiminin Yaygınlaştırılması  projesi kapsamında %75 hibe ile tohum dağıtımı desteği verileceği belirtilerek, hibe desteğine müracaatların 13 Mart-7 Nisan tarihleri arasında il-ilçe tarım ve Orman müdürlüklerine şahsen yapılacağı kaydedildi.

Başvuru Şartları

Ardahan  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü  tarafından yapılan açıklamaya göre tek parça 20 dekar  arazisi olan  çiftçilere öncelik verilecek. 20 dekar araziye ekilmesi şartıyla 500 kg tohum dağıtımı yapılacak.

Gübre desteği eridi gitti! Çiftçinin hiç bir yarasına merhem olmuyor! 15 bin lira maliyete 48 lira destek! Gübre desteği eridi gitti! Çiftçinin hiç bir yarasına merhem olmuyor! 15 bin lira maliyete 48 lira destek!

Ardahan  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ;

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü Ardahan İli Ata Tohum Kavılca Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında %75 hibe ile tohum dağıtımı yapılacaktır.

Başvurmak isteyen çiftçilerimiz 20 dekar araziye ekilmesi şartıyla 500 kg tohum dağıtımı yapılacak olup 13 Mart-7 Nisan 2023 tarih aralığında İl ve İlçe Müdürlüğüne başvuruları kabul edilecektir.

( Tek parça 20 dekar arazisi olan çiftçilerimize öncelik verilecektir.)