TARIMDAN HABER ÖZEL / Nevşehir Hacıbektaş Tarım Kredi Kooperatifi üyesi olan çiftçi Çağdaş Ozan Güneş, özel bir bankaya ait Üretici Kartı ile Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldığı gübreden yüzde 1.65 oranında komisyon kesildiğini belirterek, anlaşmalı olduğu bankanın böyle bir uygulaması olmadığı halde bu komisyonun kendisinden haksız bir şekilde alınmasına tepki gösterdi.

TARIM KREDİ BANKANIN UYGULAMASI OLMADIĞI HALDE ÇİFTÇİDEN YÜZDE 1.65 KOMİSYON MU ALIYOR? 

Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de! Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de!

Kendisinden haksız bir şekilde alınan komisyonla ilgili olarak Tarım Kredi Kooperatifleri merkez birliğinden ‘bu komisyonun banka tarafından alındığı’ yönünde bilgi verildiğini ancak anlaşmalı banka ile yaptığı görüşmede ise bankanın böyle bir uygulamasının olmadığının ortaya çıktığını dile getiren Güneş, yaşadığı haksızlığın çözülmesi için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı'ya ulaşmaya çalıştı. 

YAŞADIĞIMIZ HAKSIZLIĞI SİZE DUYURMAK İÇİN KENDİMİZİ Mİ YAKSAK!

Ancak bütün girişimlerine rağmen hiç bir yetkili ile görüşemediğini dile getiren Güneş, twitter hesabından Bakan Kirişçi ile Bakan Yardımcısı Yumaklı’yı etiketleyerek, “Ne yapmak lazım, çiftçinin dolandırıldığını size duyurmak için? Mesala gidip çiftçiyi aleni dolandıran Tarım Kredi önünde bir çuval buğday mı yakalım? Ya da kendimizi mi yaksak?” paylaşımı yaparak tepki gösterdi.

YAŞADIĞI HAKSIZLIĞI CİMER'E ŞİKAYET ETTİ!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendisinden haksız bir şekilde aldığı komisyonla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına da şikayette bulunduğunu dile getiren Güneş, uğradığı haksızlıkla ilgili olarak hiçbir yetkiliden bir sonuç alamadığını vurguladı.   

çiftçi tepki