Tarımdan Haber yazarı ve çiftçi Faik Toy'un aylar öncesinden gıda fiyatlarıyla ilgili attığı bir tweet gündem oldu. Gübre fiyatlarına gelen fahiş fiyat artışları konusunda yetkilileri uyaran Toy, gübre fiyatlarına bir çözüm bulunmaması durumunda bunun gıda fiyatlarına yansımasının çok ağır olacağına işaret etmişti. Bunu da attığı tweet ile ilginç bir örnekle anlatan Toy, "Keçi gizli gebe kalır, doğururken aşikar doğurur. Tavuk yemini sessiz yer, yumurtlarken cümle alem duyar. Gübrenin doğuruşunu da aylar sonra piyasaları alev sardığında hepimiz görmüş olacağız. Bir kenara not edin" 

HÜKÜMET AYLAR ÖNCESİNDEN ÇİFTÇİNİN UYARISINA KULAK TIKADI!

Gübre fiyatları bu yıl çiftçinin canını bir hayli yakarken, tarımsal üretimi de olumsuz etkiledi. Hatta tarımsal üretimi olumsuz etkilemekle kalmayıp gıda fiyatlarındaki yükselişin ana nedenlerinden birisi de gübre fiyatlarına gelen fahiş artışlar gösteriliyor. Hükümet, gübre fiyatlarına gelen fahiş artışlar karşısında somut bir çalışma yapmazken, çiftçi adeta gübre firmalarının insafına terk edilmiş durumda. Çiftçinin, gübreye gelen fahiş fiyat artışları konusunda aylar öncesinden hükümeti uyarırken, bu uyarıların dikkate almayanların bugün gıda fiyatlarından şikayetçi olması da büyük bir çelişki olarak görülüyor.

ÇİFTÇİNİN GÖRDÜĞÜNÜ TARIM BAKANI GÖREMEDİ!

Tarımdan Haber yazarı ve çifçi Faik Toy'un aylar öncesinden gübre fiyatlarının gıda fiyatlarını nasıl olumsuz etkileyeceğine yönelik attığı tweetler bugün daha da anlamlı hale geldi.