Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bakanlık Tarımsal Yayım Projesi kapsamında desteklenen “Kadın Eli Değdi, Sebze Kurudu Domates Un Oldu" projesi 2016 yılında Elazığ'da uygulandı. Proje; geçimlerini büyük ölçüde tarımsal faaliyetlerden sağlayan, özellikle sebze yetiştiriciliği yapan ve kırsalda yaşayan, 20 kadın üreticiye, her birine 1 dekar olmak üzere, toplam 20 dekar alanda, damlama sulama tesisatı mevcut, tekniğine uygun domates dikimi şeklinde uygulanmıştı.

Domates unu projesi Elazığ ilinin geleneksel üretimi olan domates unu üretiminin yeniden canlandırılması ve pazara sunulması açısından örnek bir çalışma olmuş, ekonomik getirisinin iyi olması ve pazarlama sıkıntısı olmaması yönüyle üretici kadınlarımız tarafından da benimsendi.

Kadın üreticilerin proje bazında desteklenmesi, onların üretim şevkini arttıracağından, 2017 yılında da 4 kadın üreticiye proje kapsamında, İl Müdürlüğü tarafından dağıtımı yapılan 10.000 bin domates fidesi ile 5 dekar alanda projeyi devam ettirecek.

TARIMDAN HABER