İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda, Genç Çiftçi Projesine yönelik proje ile ilgili yükümlülüklerin anlatıldığı toplantı düzenlendi. Toplantıda açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak 2016 yılında ilkini uyguladığımız, halk arasında 30 bin TL hibe olarak bilinen ancak Genç Çiftçi projesi olarak nitelendirdiğimiz proje ile kırsal alandaki nüfusun kendi bulunduğu yerde ikametini sağlamak, kırsal alanı daha canlandırmak ve siz değerli genç çiftçilerimizin katkıları ile kırsal alandaki üretimi arttırarak hem bölge hem ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır.


ELAZIĞ'DA 4 BİN 600 KİŞİ BAŞVURDU

Bakanlığımızın uyguladığı bu proje hem Elazığ ilinde hem Türkiye genelinde çok başarılı bir şekilde uyguladı. Sizler Elazığ genelinde 4600 kişi arasından projesi kabul edilen şanslı 207 kişisiniz.

Bu destekleme ile 40'ı merkezde, 9'u Ağın'da, 12'si Alacakaya'da, 11'i Arıcak'da, 16'sı Baskil'de, 26'sı Karakoçan'da, 20'si Keban'da, 24'ü Kovancılar'da,17'si Maden'de, 17'si Palu'da ,15'i de Sivrice ilçesinde olmak üzere toplamda 207 kişi projelerden faydalandı.

Bizim destek verdiğimiz genç çiftçi projelerinin; 115 büyükbaş hayvancılık, 40 küçükbaş hayvancılık, 28 Arıcılık, 3 Bağcılık ve Üzümsü Bitkiler, 1 adet Coğrafi işaretli ürünler ve gıdalar, 14 adet kapama meyve bahçesi, 6 adet kanatlı, 1 adet Örtü altı ve 1 adet Tıbbi aromatik Bitki yetiştiriciliği destekleridir.

BELLİ BİR SÜRE İZLENECEK

İl Müdürlüğü olarak verdiğimiz bu destekleri belirli bir süre izleme sürecinde olacağız. Bugün sizi bu toplantıya çağırma amacımız da sizlerin projeden almış olduğu desteği yerinde kontrol etmek ve verilen desteğin amacı doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığının tespitini yapmaktır.

SUİSTİMAL EDENLER CEZAİ İŞLEMLERE TABİ OLACAK

Bu desteklerin farklı kullanılması durumunda ise kanunun bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde gerekli cezai işlemleri uygulamak zorunda kalacağız. Cezai işlemleri yapmamak adına da siz değerli üreticileri yılda iki sefer ziyaret ederek gerekli incelemelerde bulunacağız.

İnşallah bu projemizi 2017 ve 2018 yıllarında da devam ettirerek genç çiftçi projesi kapsamında ilimizde kırsal alandaki gençlerimizin, bayan kardeşlerimizin sayılarını arttırarak aile ve ülke ekonomisine katkılarını artırmış olacağız" dedi.

İl Müdürü Turan Karahan, toplantının sonunda projeden destek alan üreticilere aldıkları hibenin hayırlar getirmesini dileyerek katılımlarından dolayı genç çiftçilere teşekkür etti.

Kaynak: Elazığ Tarım İl Müdürlüğü