Annelerini yitiren çocuklar, bayramda şeker toplamak yerine mezarlığa koştu. Eşlerini kaybeden kocalar ve evlatlarını toprağa veren anne-babalar da bayramlaşmak için mezarlığın yolunu tuttu.

Zaman gazetesinden Mustafa Kuşen'in haberine göre Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde, geçtiğimiz günlerde tarlalara asma yaprağı toplamaya giderken ölen 15 tarım işçisinin köyünde bayram hüzünlü geçiyor. Aileler, Çökelek köyü camiinde kılınan bayram namazının ardından toplu halde köy mezarlığını ziyaret etti. Köylüler, ölen yakınları için dua edip gözyaşı döktü. 2,5 aylık hamile eşi, annesi, babası, anneannesi ve kayınvalidesini kaybeden Mehmet Aydın, yaşadığı acının tarifsiz olduğunu belirterek, “Hayatta kimsem kalmadı. Bir başıma geçiriyorum bayramı. 8 aylık evliydim. Eşim 2,5 aylık hamileydi. Yaşasaydı ilk bayramımız olacaktı." dedi.

Kazada gelini Zeynep Uysal'ı yitiren Emine Uysal, mezarlıkta gözyaşlarına boğuldu. Uysal, “Zeynep'im, bak ben geldim, kalk artık. Kalk artık ben geldim Zeynep'im." diyerek ağıt yaktı. Mustafa Uysal da annesi için dua etti. Eşi Ummuhan Uysal'ı kaybeden ve biri 6 diğeri 8 yaşında 2 çocuğuyla kalan Ertuğrul Uysal ise, “Her bayram bizi kapıda karşılardı. Takdiri ilahi. Yapacak bir şey yok. Allah kimseye böyle acılar göstermesin." şeklinde konuştu.

Acılı aileleri Manisa milletvekilleri CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile Masum Nurlu da yalnız bırakmadı. Bayram namazını köylülerle birlikte kılan Özel ve Nurlu, ölenlerin mezarı başında Fatiha okuyup dua etti. Özgür Özel, “Bir daha böyle acıların yaşanmamasını ümit ediyoruz. Bunun için hepimize düşen görevler var. Hem vatandaşlarımızın kendi güvenlikleriyle ilgili tedbirler alması lazım, hem de ilgili bakanlıkların ve Meclis'in bu konunun üzerine gitmesi gerek. Biz bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu. 6 Temmuz sabahı, Salihli'nin Çökelek Mahallesi'nden Gölmarmara'ya asma yaprağı toplamaya giden işçileri taşıyan üstü açık kamyonet, Hacıveliler köyü yakınlarında süt tankeriyle çarpışmıştı. Kazada 13'ü kadın 15 tarım işçisi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.