Elbistaninsesi.com'un haberine göre, Elbistanlı besici, denize uçan araçta yaşamını yitirdi. Büyükbaş alımı için Balıkesir'in Bandırma ilçesine giden Elbistanlı besici Mehmet Alakuş'la birlikte içinde 4 kişinin bulunduğu otomobil, denize uçtu. Olayda, Elbistanlı besici Alakuş hayatını kaybederken diğer 3 kişi de denizden yaralı olarak kurtarıldı.

Olay, Bandırma Çelebi Limanı'nda meydana geldi. Uzun süredir Elbistan'da besicilik yapan 40 yaşındaki Mehmet Alakuş, İrlanda'dan ithal olarak getirilen büyükbaş hayvanlarını teslim almak için Balıkesir'in Bandırma İlçesine gitti. Alakuş'la birlikte Mustafa Karakaya (33), Mustafa Gürbüz (68) ve Ahmet Şimşek'in de içinde bulunduğu plakası öğrenilmeyen otomobil, iddiaya göre aşırı yağış nedeniyle kayganlaşan limandan denize uçtu.

Otomobilin denize uçtuğunu gören liman görevlileri, Mustafa Karakaya (33), Ahmet Şimşek ve Mustafa Gürbüz'ü (68) denizden yaralı olarak çıkarmayı başardı. Yaralılar, ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Elbistanlı besici Mehmet Alakuş'u (40) bulmak için ise Bandırma İtfaiyesi ve Çelebi Bandırma Kurtarma ekipleri tarafından arama başlatıldı. Çalışmalara limana ait iki römorkör de deniz yüzeyinden destek verdi. Başlatılan arama çalışmaları sonucunda Alakuş'un cansız bedenine ulaşıldı. Olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekiplerinin, denizden çıkarılan Alakuş'u yaşama döndürme çabası yeterli olmadı. Alakuş'un cansız bedeni, otopsi için morga konulurken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Tarımdan Haber olarak Mehmet Alakuş'a Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

TARIMDAN HABER