Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi.

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 10. Kalkınma Planının uygulanabilirliğinin ve etkinliğinin artırılması amacıyla hazırlanan eylem planı dahilinde Elazığ'dan 30 çiftçiye Adana İli Zirai Üretim İşletmesi, Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (TAYEM) 29 Ekim-02 Kasım 2017 tarihleri arasında üç gün süreli “Etkin ve Verimli Sulama Sistemleri” konulu eğitim verildi.

Eğitimde çiftçilere; Toprak, bitki ve su ilişkisi, su numunesi alma, suyun kullanımı ve önemi, yağmurlama ve damlama sulama sistemleri anlatıldı. Başarılı geçen kurs sonunda çiftçilere sertifika verildi.

Eğitimi tamamlayan üreticilerimiz, verilen eğitimin kendileri için çok yararlı ve faydalı olduğunu söyledi. Eğitime katılan çiftçiler;“ Verilen eğitimler sırasında, tarımda etkin ve verimli su kullanma yöntemlerine ilişkin çok önemli bilgiler öğrendik. Doğru ve etkin sulama verimi de doğrudan etkiliyor. Bu yüzden tarımda sulama çok önemli. Ayrıca bu kurs sayesinde Adana'da bulunmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz” dediler.

TARIMDAN HABER