Sertifika dağıtım törenine Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Uludağ, Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, çok sayıda kursiyer, İl ve İlçe Müdürlüğü çalışanları ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, tarım sektörünün stratejik önemi olduğunu, günlük hayatı idame ettirmek için tarım sektörünün olmazsa olmaz bir sektör olduğunu, tarım sektörünün gençleştirilmesi ve teknoloji ile entegre olarak yoluna devam etmesi gerektiğini ve bu tür eğitimlerin çok faydalı olduğunu söyleyerek katkı veren tüm kesimlere teşekkür etti.

Düzce Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu'da törende yaptığı konuşmada, ''Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, bitkisel üretimden bitki hastalık ve zararlılara, hayvansal üretimden hayvan hastalık ve zararlılara, su ürünleri üretimi ve denetiminden gıda güvenliğine, tarımsal altyapıdan kırsal kalkınmaya kadar çok temel konularda ülkemize olan hizmeti başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Bakanlığımız çiftçi eğitim ve yayım faaliyetlerine çok önem veriyor ve bu amaçla ortaya konan tarımsal nüfus gençleşiyor projesi kapsamında 2015 yılında İl genelinde çeşitli tarımsal konularda 17 kurs açıldı ve açılan bu kurslarda çoğunluğu kadın olmak üzere 300 çiftçimiz eğitim gördüler" dedi.

Kabaoğlu, 'Genç çiftçilere Hibe Desteği' projesinden bilgiler verip, bu güne kadar proje kapsamında 950 müracaat geldiğini, bu projelerde sertifika alan ve kadın çiftçilerin ek puan aldıklarını ve müracaatın 12 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından toplam 9 kursta eğitim gören 160'ı kadın, 7'si erkek olmak üzere 167 kursiyere ve kursta eğitmen olarak görev yapanlara Vali Yardımcısı Salih Karabulut ve protokol üyelerince sertifikaları ve hediyeleri verildi.