Kıbrıscık ilçesindeki 2'si Akkaraman ve 1'i İvesi ırkı olmak üzere 3 genç çiftçinin hayvanlarının tesliminden sonra 19.02.2017 tarihinde Merkez'de 3, Mudurnu'da 2, Seben'de 4, Gerede'de 3, Dörtdivan'da 1, Göynük'de 1 kişi olmak üzere genç çiftçilere 40'ar baş Kıvırcık ırkı sürüleri teslim edildi.

Mengen'de 1 ve Kıbrıscık'da 1 genç çiftçinin bu hafta içerisinde gelecek olan Kıvırcık ırkı hayvanlarının tesliminden sonra toplamda 760 baş sürünün hibe verilmesiyle 2016 yılı Genç Çiftçi Hibe Destekleri Projesi tamamlanmış olacaktır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca “Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik” uygulanan, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi hakkındaki tebliğe göre yapılan başvurularda 2011 adet proje başvurusu onaylanmış 159 adet genç çiftçi hibe almaya hak kazanmıştır.

Merkez'de yapılan küçükbaş dağıtımında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail TAŞ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan ŞEN ve teknik personel hazır bulundu. İl Müdürü TAŞ burada yaptığı kısa konuşmada; "Tamamı devlet tarafından hibe edilen projede 3 yıl boyunca hiçbir şekilde satmama ve başkasına devretmeme şartı getirilmiştir.

Projenin verimli olması ve amacına ulaşması için tüm aşamalar proje yürütme birimimiz tarafından takip edilecek olup, projeden yararlanan çiftçilerin çok şanslı olduklarını, projenin kıymetini bilmelerini, hayvanlarına iyi bakmalarını, bu konuda mutlaka başarılı olmaları gerektiğini, hayvancılığın gelişmesinin ülkemiz tarımı için çok önemli olduğunu, dağıtımı yapılan küçükbaş hayvanların genç çiftçilere, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilediğini" belirtti. Koyunlarını teslim alan çiftçilerimiz memnuniyetlerini dile getirerek Bakanlığımıza, İl Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etmişlerdir.

Küçükbaş hayvanlar hak sahibi çiftçilere kulak küpe numaralarına göre hibe şeklinde verilmiş olup, işletme kontrolleri İl/İlçe Müdürlüğümüz personeli tarafından muhtelif zamanlarda yapılacaktır. Ayrıca genç çiftçilere dönük eğitim programları ile bilinçli birer üretici olmaları sağlanacaktır.

Kaynak: Bolu Tarım İl Müdürlüğü