Çiftçi müjde bekledi Erdoğan, Başkanlık sistemini anlattı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin 26. Genel Kurulu heyecanlı bir şekilde başladı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım desteklerinin kanunun öngördüğü şekilde yüzde 1'e çıkarılması gerektiğini belirtti.

Bununla ilgili müjde beklediklerini ifade eden Bayraktar, “bütün zor şartlara rağmen bu günkü üretiminin, bügünkü istihdamın, bügünkü ihracatın gerçekleştiren çiftçimiz, desteğin neredeyse iki katına çıkarılmasıyla adeta şahlanacaktır. Bu müjdeyi bekliyor, destek artışını sadece çiftçimiz ve üreticimiz için değil, ülkemiz insanı içinde zorunluk olarak görüyoruz" dedi.

Bayraktar'dan sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım desteklerinin arttırılmasıyla ilgili müjde bekleyen çiftçiye Başkanlık sisteminin önemini anlattı. Anayasa değişikliğinin zorunluluk haline geldiğni belirten Erdoğan, Başkanlık sisteminin kendisi için değil millet için istediği söyledi. Erdoğan, “Birçok STK Başkanlık sistemi için destek veriyor ve çalışma yürütüyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin de bu konuda destek vermesi gerekir" dedi.