TARIMDAN HABER ÖZEL / Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri, bundan böyle çiftçi ortakları ile ilgili kararları lüks rezidanslarda alacak!

Tarım Kredi Kooperatifleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısındaki 49 bin 134 metrekare arazisinin üzerine YDA'ya yaptırılan 6 bloktan oluşan lüks rezidanslardan kendi payına düşen 50 ofise taşınarak, bundan böyle bu ofislerde hizmet verecek.  

TARIM KREDİ MERKEZ BİNASI YAKIN DÖNEMDE TADİLAT YAPTIRILMIŞTI!

Tarım Kredi Merkez binasının tadilatı ve mobilyaları için yakın bir dönemde harcanan milyonlar çöp olurken, taşınmadan dolayı lüks rezidanstaki ofislerin tefrişatı için de hiç bir harcamadan kaçınılmadığı kaydediliyor. Ekonomik sorunların hat safhaya çıktığı bir dönemde çiftçinin kaynaklarının böyle hoyratça kullanılması dikkat çekiyor.

YDA TARIM KREDİ'NİN ARAZİSİ ÜZERİNDEN BÜYÜK BİR SERVETE KONMUŞTU!

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatifleri ile YDA arasında 2011 yılında yapılan sözleşme 1.5 emsal değerine göre yapılırken, YDA’nın daha sonra imar planında yapılan değişikliklerle emsal değerini önce 2.3’e daha sonra ise 3.6’ya kadar çıkardı. Emsal değerindeki bu artışla birlikte satılabilen alan 73 bin metrekareden 180 bin metrekareye kadar yükseltildi.

180 BİN METREKARELİK ALANDAN TARIM KREDİ’NİN PAYINA SADECE 14 BİN METREKARELİK BİR ALAN DÜŞTÜ!

Tarım Kredi'de tohum toplantısı! Tarım Kredi'de tohum toplantısı!

YDA’nın imar planında yapılan değişikliklerle satılabilen alanı 73 bin metrekareden 180 bin metrekareye çıkarırken, Tarım Kredi Kooperatiflerine ise buradan sadece 14 bin metrekarelik bir alan yani 50 ticari ofis verildi.

TARIM KREDİ YDA İLE LÜKS REZİDANSLARDAN DOLAYI MAHKEMELİK DURUMDA!

Tarım Kredi Kooperatifleri, 2011 yılında YDA ile yapılan ‘Arsa Karşılığı Garantili Sabit Gelir Paylaşımı’nı esas alan sözleşmeye uyulmadığını gerekçe göstererek, 2018 yılında YDA aleyhine dava açmıştı. Fahrettin Poyraz döneminde açılan davada, asgari gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesi kapsamında imar planında yapılan değişikliklerle emsal değeri 1.5’den 3.6’ya çıkarılan taşınmazlarla ilgili hakların iadesini talep etmişti.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 4 yıl süren mahkeme 11 Ekim 2022 yılında Tarım Kredi’nin aleyhine sonuçlanırken, mahkemenin 1.5’den, 3.6’ya çıkarılan emsal değeri ile ilgili olarak YDA’yı Tarım Kredi Kooperatiflerine sadece 43 milyon lira ödeme yapmaya mahkum etmesi dikkat çekmişti. Mahkemenin emsal değerindeki yüksek artışa karşılık YDA’yı sadece 43 milyon lira gibi komik bir ödeme yapmaya mahkûm etmesi, kararı da tartışmalı hale getirirken, Tarım Kredi Kooperatifleri, 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı bir üst mahkemeye itiraz etmişti.