Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı! Tarım Kredi'de telaş başladı! Gazeteci Osman Diyadin'den dikkat çeken Hüseyin Aydın paylaşımı!

ÇUKOBİRLİK tarafından açıklanan pamuk alım fiyatı toplumun her kesiminden tepki geldi. Ziraat Mühendisi Ergin Kahveci, ÇUKOBİRLİK tarafından açıklanan pamuk alım fiyatına tepki göstererek, pamuk alım fiyatının geçen yıla göre yüzde 12 daha düşük açıklandığını kaydetti. ÇUKOBİRLİK’in bir çiftçi kuruluşu olduğunun da altını çizen Kahveci, şunları kaydetti: 

“Son 3 yılda toplam 10,5 milyar dolar ithalat yapıp 1,6 milyar dolar cari açık verdiğimiz; yine fiyat istikrarsızlığı nedeniyle, ekiliş alanı 360 bin hektar ile 520 bin ha, üretim miktarı ise 1,55 milyon ton ile 1,064 milyon ton arasında gidip gelen pamuğa ‘Git Başımdan fiyatı’

ÇUKOBİRLİK geçen yıl 21 TL verdiği kg fiyatını bu yıl için 18,5 TL olarak ilan etti. Yani %12 daha ucuz fiyat verdi. Üstelik çiftçi kuruluşu. Ne yazık ki Pamuk için başka bir DÜZENLEYİCİ kurumumuz yok. Muhatabı yok kamusal alanda yani. İstikrarsızlığa ve ithalata devam"