Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Bereket Sigorta, Milli Gazete'de yayınlanan ‘Çiftçiye değil futbol takımını kurtardılar’ başlıklı haberine bir açıklama yaptı. Açıklamada, Ümraniyespor ile yapılan en pahalı sponsorluklardan olan isim hakkı sponsorluğunun bütçesi açıklanmazken, söz konusu sponsorluk anlaşması ile Bereket Sigortanın tanınırlığını artırmayı ve müşteri portföyünü geliştirerek karlılığı artırmanın amaçlandığı belirtildi. 

Bereket Sigorta’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:  “Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulan, kar amacı güden, sigortacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Bereket Sigorta A.Ş, serbest piyasa koşullarında rekabetçi bir ortamda faaliyet gösteren ve hemen hemen tüm sigortacılık branşlarında ruhsatı bulunan, birçok sigorta şirketinden daha geniş kitlelere hitap eden bir şirkettir. 

Bereket Sigorta A.Ş’de diğer tüm şirketler gibi reklam ve sponsorluk faaliyetleri ile tanınırlığı artırmayı ve müşteri portföyünü geliştirmeyi ve nihai olarak karlılığı artırmayı hedeflemektedir. Bu amaçlarla şirket merkezi Ümraniye’de olan Bereket Sigorta A.Ş TFF 1. Lig Futbol karşılaşmalarının TRT’de yayınlanması sebebiyle bu ligde mücadele eden Ümraniyespor ile reklam anlaşması yapmıştır”  

ÇİFTÇİNİN İCRAYA VERİLDİĞİ BİR DÖNEMDE YAPILAN SPONSORLUK ANLAŞMASI ELEŞTİRİ KONUSU OLMUŞTU 

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından zor durumda olan çiftçilerin borçları yapılandırılmadığı için icra işleminin başlatıldığı bir dönemde iştiraki olan Bereket Sigortası’nın Ümraniyespor ile en pahalı sponsorluklardan olan isim hakkı sponsoru olması eleştiri konusu olmuştu.