Lisanslı depolarda muhafaza edilen tarımsal ürünlere destek veriliyor. Bu kapsamda destek ödemelerinde bir mağduriyet oluşmaması için icmaller askıya çıkarıldı. Çiftçilerin destek icmalleri mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.

liİSANLI DEPOCULUK DESTEK İCMALLERİ ASKIYA ÇIKTI

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak bir duyuru yayınladı. 2023 yılı lisanslı depoculuk desteklemeleri çiftçi detaylı icmalinin askıya çıkarıldığı belirtilen duyuruda, şunlar kaydedildi:   

"06.01.2024 tarih ve 32421 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler için Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2023/49) kapsamında hazırlanan 2023 Yılı Lisanslı Depoculuk Desteklemeleri Çiftçi Detaylı İcmali Askıya Çıkmıştır"

LİSANSLI DEPOLARDA MUHAFAZA EDİLEN TARIMSAL ÜRÜNLERE NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Lisanslı depolarda muhafaza edilen buğday, arpa, yulaf, çavdar, mısır, çeltik, pirinç için ton başına 6 lira, mercimek, nohut, fasulye, soya fasulyesi için 8 lira, ayçiçeği için 10 lira, fındık, zeytin ve zeytinyağı için 15 lira, pamuk için 25 lira, Antep fıstığı, kuru kayısı, kuru üzüm için 30 lira aylık kira desteği verilecek.

Ayrıca, söz konusu ürünlere ton başına 25 ila 100 lira nakliye ücreti ve 6 ila 50 lira analiz ücreti desteği sağlanacak.

Kira destekleri, 2023 yılı hasat dönemi için en fazla 6 ay süreyle belirtilen ücret ve miktarlarda üretici ve bunların örgütlerine ödenecek.

Çiftçilerin dikkatine! Haşhaş ekim başvuru süresi uzatıldı! Hangi il ve ilçelerde haşhaş ekim izni veriliyor? Çiftçilerin dikkatine! Haşhaş ekim başvuru süresi uzatıldı! Hangi il ve ilçelerde haşhaş ekim izni veriliyor?