Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan ev sahipliğinde 1 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Türkiye ile Brezilya arasındaki ekonomik iş birliği çalışmaları kapsamında Et ve Süt Kurumunun Brezilya ile ticari faaliyetleri görüşüldü. Görüşmelerde ESK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, Ticaret ve Pazarlama Daire Başkanı İsmail Cem Arzıtaş hazır bulundu.

Heyetler arası görüşmenin gerçekleştiği ziyarette, Bakan Yardımcısı Roberto Perosa’ya, Brezilya Tarım Bakanlığı Ticaret ve Uluslararası İlişkiler Sekreterliği Müsteşar Yardımcısı Julia Ramos, Ticareti Geliştirme ve Yatırımlar Direktörü Marcel Moreira Pinto ve Büyükelçilik heyeti eşlik etti.

Et ve Süt Kurumu hangi markete kaç tır ithal et sattı? Bilgiler gizli tutuluyordu... Et ve Süt Kurumu hangi markete kaç tır ithal et sattı? Bilgiler gizli tutuluyordu...

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Brezilya heyetini Kurumumuzda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Brezilya hükümeti olarak tüm dost ülkelerle iş birliğini önemsediklerini ifade eden Bakan Yardımcısı Roberto Perosa, Türkiye ziyareti kapsamında iki gün sürecek temasların iki ülke arasında tarım ve hayvancılık alanında bağları güçlendireceğini ifade etti.

Brezilya Heyeti, görüşmelerin ardından, Sincan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi tesislerinde incelemelerde bulunarak besi işletmelerini ziyaret etti.