ÖZEL HABER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan 96 firmaya ait 150 parti ürünü, Bakanlığın internet sitesinden teşhir etti. Açıklanan listede Aydın'da üç firmanın 5 ürününde domuz eti tespit edildi. Domuz eti tespit edilen firmaların yemek şirketi ve lokanta türü yerler olması olayın vahametini gözler önüne serdi. Bu firmalar vatandaşlara, domuz etinden yapılmış; 'İzmir Köfte, Sulu Köfte, Dana Kavurma ve Dana Kıymalı Patlıcan Musakka' yedirmişler!

İŞTE 'DOMUZ' SAHTEKARLARI!

AT ETİNDEN YAPILMIŞ TAS KEBAP!

Diğer yandan İstanbul'da bir lokantanın tas kebabında da at eti tespit edildi. Bu firma, tas kebabında dana eti yerine at eti kullanmış. Bunun dışında kıyma ve kırmızı ette tek tırnaklı eti bulunurken, sucuklarda ise ağırlıklı olarak baş eti, kanatlı eti ve sakatat tespit edildi.


Bakanlık açıkladı: 6 firmanın ürününde domuz eti çıktı! Haber için tıklayın...


NİŞASTA BAZLI ŞEKERLİ BAL!

Et ve et ürünlerinin yanında balda yapılan sahtekârlıkta dikkat çekti. 4 firmanın ürettiği süzme çiçek balında şekerin yanında tatlandırıcı yani nişasta bazlı şekerler tespit edildi. Sağlık yönünden tartışılan nişasta bazlı şekerler birçok gıda maddesinde kullanılırken, en doğal olması gereken balın içinde de nişasta bazlı şekerin çıkması 'sahtekârlıkta' artık sınır tanınmadığını gösterdi.

TAKLİT VE TAĞŞİŞ YAPAN FİRMALAR VE ÜRÜNLERİ

Bakanlığın resmi web sitesinden yayınlanan listede, et ve süt ürünleri, bitkisel yağlar, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve kahve türlerinde taklit ve tağşiş yapan toplam 96 firmaya ait 150 parti ürün firmalarının ismi ile birlikte yer aldı. Ne yediğimizi bilmemiz için Bakanlığın yayınladığı bu listeyi hem dikkatlice inceleyelim hem de çevremizi bilgilendirelim. İnsanların sağlığıyla oynayan bu firmalara fırsat vermeyelim.

HALKIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Diğer yandan gıda ürünlerinde sahtekârlık yapan firmaların tespit edilmesinde; Bakanlık tarafından yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, BİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları önemli bir rol oynadığına dikkat çekilen Bakanlık duyurusunda, “bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız açısından çok önem arz etmektedir" denildi.

ET VE ET ÜRÜNLERİNDE SAHTEKARLIK YAPAN FİRMALAR VE ÜRÜNLERİ

ÜRÜNLERİNDE TAKLİT ve TAĞŞİŞ YAPAN FİRMALARIN TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Ifsa.pdf