Mersin'de Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin toplantısı ve sertifika dağıtımı yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin et ithal ettiği için tarımda her şey kötüye gidiyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Yılmaz, şunları kaydetti:

“Allah için her alanda devrim yaptık ama et ithal ettiğimiz için tarımda her şey kötüye gidiyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye'de tarım ihracatı 4 milyar dolardan 16 milyar dolara çıktı. Üretmeden satabilir misin? Tarımda üretim olmasa bunlar olabilir mi?

KÖY NÜFUSU AZALDI AMA SÜT ÜRETİMİ ARTTI!

Köy nüfusu azaldı ama süt üretimi arttı. Et tüketimimiz arttığı için et ihraç ediyoruz. Biraz zenginleştik et tüketimimiz arttı, nüfusumuz arttı diye et ihraç ediyoruz. Ben Sivas'ın bir köyünde yetiştim. Bizim köyümüzde tek traktör yoktu bütün köylüler geldi tek traktör gelir sürer giderdi. Köyünde traktör olmayan var mı şuanda. Şimdi her köylüde var.”

TARIMDANHABER