Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin hileli ürün üretenlerin sadece “ifşa edilmesinin” bazen yeterli olmadığını “caydırıcı cezalar” gerektiği yönündeki açıklamasını desteklediklerini ifade eden Ceyhan, ancak halkın sağlığını hiçe sayan gıda sahtekârlarıyla Bakanlığın arasına mesafe koyması gerektiğini kaydetti. Ceyhan, “Sanki başka çalıştıracak eleman kalmamış gibi bu isimlerle yani bu yolla “meşhur olmuş” kişilerle el ele ya da kol kola görünmeyi doğru bulmadığımızı ifade etmeliyiz” dedi.

Ceyhan, ‘Pakdemirli’ye katılıyoruz ama! Başlıklı yazısında isim vermeden Tarım Kredi Marketlere atanan tağşişli firma ortağı ile ilgili olarak şu göndermede bulundu: 

“Peki, hileli ürün üretenlere sadece “caydırıcı cezalar” uygulamalar yeterli olacak mıdır?

Bu konuda çok iyimser değiliz.

Hileli ürün üretenlere sadece “caydırıcı cezalar” vermekle kalmayıp onlarla “selamı sabahı kesmek” gerektiğine inanıyoruz. 

Çalıştığı üç beş firma hileli ürün üretmekten dolayı ifşa edilmiş sonra kendi kurduğu şirkette bu suçtan dolayı medyanın diline düşmüş kişiler ile bakanlığın arasına mutlaka “ciddi mesafe” konulması gerektiğine inanıyoruz.

Sanki başka çalıştıracak eleman kalmamış gibi bu isimlerle yani bu yolla “meşhur olmuş” kişilerle el ele ya da kol kola görünmeyi doğru bulmadığımızı ifade etmeliyiz”

KAMUOYUNUN TEPKİSİNE RAĞMEN UZUN SÜRE GÖREVDEN ALINMAMIŞTI!

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği tarım Kredi Marketlerin bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye, geçmişte ortağı olduğu firmaların ürettiği hileli ürünlerden dolayı birçok kez Bakanlık tarafından ifşa edilen firma ortağı atanmıştı. Kamuoyunda büyük tepki çekmesine rağmen tağşişli firma ortağı uzun bir süre şirkette üst düzey yöneticilik yapmaya devam etmişti. 

GÖREVDEN ALDILAR AMA MAAŞINA DOKUNMADILAR! 

Geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Birlik AŞ’de tağşişli firma ortağını gözden kaçırmak için Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alınarak kadrosu şef statüsünü indirilmişti. Ancak tağşişli firma ortağının Tarım Kredi Birlik A.Ş'de Genel Müdür Yardımcısı maaşına dokunulmadan kadrosunun şef statüsüne indirilmesi şirkette yeni bir skandala neden olmuştu.

HABERİN ÇIKTIĞI GÜN ALELACELE TOPLANARAK BU SEFER TARIM KREDİ HOLDİNG BÜNYESİNDE MÜDÜR YAPTILAR 

Konuyla ilgili haberin yayınlandığı gün, Tarım Kredi Holding yönetim kurulu alelacele toplanarak söz konusu tağşişli firma ortağını bu sefer Tarım Kredi Birlik A.Ş'deki görevine son vererek, Tarım Kredi Holding bünyesinde müdür olarak atamasını yapmıştı.

ZEKİ CEYHAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...