ÖZEL HABER / Resmi Gazete’de bugün yayınlanan atama kararnamesine göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin abisinin kayınbiraderi ve aynı zamanda danışmanı olan Hasan Hüseyin Aydemir, yeniden Et ve Süt Kurumu yönetim kurulu üyeliğine atandı. ESK’da Temmuz 2019’da Ferda Yıldırım’ın yerine atanan Aydemir’in, Yıldırım’dan kalan sürenin bitmesi üzerine yeniden bu göreve ataması yapıldı. 

ÜÇ AYRI KURUMDAN 30 BİN LİRA GELİRİ VAR

Tarım ve Orman Bakanlığında Ekim 2018’de Bakan Müşaviri olarak atanan Hasan Hüseyin Aydemir, daha sonra sırasıyla Kasım 2018’de Tarım Kredi Kooperatiflerine Bakanlığı temsilen denetçi ve Temmuz 2019’da da Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmişti. 

Bakan Pakdemirli’nin abisinin kayınbiraderi olan Hasan Hüseyin Aydemir, Bakanlıktan müşavirlik maaşı, Tarım Kredi Kooperatiflerinden Denetçi olarak huzur hakkı ve Et ve Süt Kurumu'ndan da Yönetim Kurulu üyesi olarak huzur hakkı ücreti alıyor. 

3 AYRI KURUMDAN AYLIK 30 BİN LİRA GELİR! 

Bakanlık ve sektör dışından olmasına rağmen Hasan Hüseyin Aydemir’in üç ayrı kurumdan aldığı maaş ve huzur hakkı ücretiyle birlikte aylık geliri 30 bin lirayı buluyor. Görev süresinin dolmasına rağmen Aydemir'in yeniden Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanması dikkat çekti.