TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 4 Kasım 2020 tarihinde verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru haklı görülerek, 6 Şubat 2024 tarihinde verilen ihlal kararı ile haberimiz tekrar özgürlüğüne kavuşmuştur. Erişim engelini kaldıran mahkeme kararına ulaşmak için tıklayın…

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bugün yapılan hileli ürün üretenlerle ilgili kamuoyu açıklaması akıllara Tarım Kredi Marketlerin bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş'ye geçtiğimiz Nisan ayında yapılan tağşişli genel müdür atanması skandalını getirdi. Tarım Kredi Marketlerin bağlı bulunduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş'ye geçmişte ürettikleri hileli ürünlerden dolayı bir çok kez Bakanlık tarafından ifşa edilen firma ortağı atanırken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bu skandal atama karşısında sessiz kalması dikkat çekmişti.

TAĞŞİŞLİDEN BİR TÜRLÜ VAZGEÇEMEDİLER! 

Tağşişli Genel Müdür daha sonra gelen tepkiler üzerine görevden alınarak aynı şirkette bu sefer Genel Müdür Yardımcısı yapılmış ve geçtiğimiz günlerde ise Genel Müdür Yardımcılığı görevinden de alınarak aynı şirkette kadrosu şef statüsüne indirilmişti. Ancak tağşişli firma ortağının Tarım Kredi Birlik A.Ş'de Genel Müdür Yardımcısı maaşına dokunulmadan kadrosunun şef statüsüne indirilmesi şirkette yeni bir skandala neden olurken, konuyla ilgili haberin yayınlandığı gün, Tarım Kredi Holding yönetim kurulu alelacele toplanarak söz konusu tağşişli firma ortağını bu sefer Tarım Kredi Birlik A.Ş'deki görevine son vererek, Tarım Kredi Holding bünyesinde müdür olarak atamasını yapmıştı.

PAKDEMİRLİ BAKANLIĞIN KAYITLARINA BİLE DUYARSIZ KALDI! 

ESK'nın ithal edeceği etler Ramazan'da belli marketlerde düşük fiyattan satılacak! ESK'nın ithal edeceği etler Ramazan'da belli marketlerde düşük fiyattan satılacak!

Söz konusu kişinin geçmişte ortağı olduğu gıda firmaları tarafından üretilen hileli ürünlerle ilgili yapılan kamuoyu açıklamaları Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün kayıtlarında belgeli olmasına rağmen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tağşişli firma ortağıyla ilgili aylardır yaşanan skandallara sessiz kalmayı tercih etmişti.

BÖYLE Mİ GÖZ AÇTIRMAYACAKSINIZ? 

Bugün hileli ürün üreten 91 firmaya ait 113 parti ürünle ilgili yapılan açıklamada Bakan Pakdemirli'nin, vatandaşın sağlığı söz konusu olunca kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını vurgulaması dikkat çekerken, bu açıklaması da Tarım Kredi Marketlerde aylardır yaşanan tağşişli genel müdür skandalı karşısındaki sessizliği ile de büyük bir çelişkiyi gözler önüne serdi.