Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülşen yetistiricisoruyor.com'da yetiştiricilerden gelen soruları cevaplandırmaya devam ediyor. Gülşen, bir yetiştiriciden gelen; 'Arpa silajı besi danasında kullanılır mı? Yararları nedir?’ sorusunu yanıtlayarak arpa silajının kullanım miktarı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

nurettin gülşen

Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok! Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok!

BESİ BAŞINDAN SONUNA KADAR 3-8 KG ARASINDA YEDİRİLEBİLİR!

Gülşen, yetiştiriciye verdiği cevapta şunları kaydetti:

"Arpa silajı besi hayvanlarında rahatlıkla kullanılabilir. Beside canlı ağırlık ve besiyi bitirme süresi hedeflerinize göre besi başından sonuna kadar 3-8 kg arasında yedirebilirsiniz. Fazla yedirdiğinizde daha az arpa ve mısır gibi enerjili yemler yedireceğiniz için besi süresi uzar. Oldukça faydalı olabilir, arpa silajı ile beslerseniz işkembeyi düzenler ve hayvana samana göre daha fazla enerji verir.

Besi sonuna doğru tek kaba yem kaynağı olarak yedirebilirsiniz, saman yedirmenize de gerek kalmaz. Başaklanmanın başında biçmeniz daha iyi arpa silajı elde etmenizi sağlayacaktır."

Siz de hayvan besleme ve besleme hastalıkları üzerine karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak Prof. Dr. Nurettin Gülşen'e sorularınızı yöneltebilirsiniz. Gülşen'e soru sormak için TIKLAYIN