Organik arıcılık ve bal üretiminin yaygınlaştırılması için Akçakiraz Kooperatifi bahçesinde gerçekleştirilen arı kovanı teslimatına; Malatya Bölge Birliği Denetim Kurulu Üyesi Şevket Toraman, Malatya Bölge Müdürü Mustafa Altunok, Elazığ Tarım İl Müdürü Turan Karahan, Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kaya, Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, Elazığ ve Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanları, Akçakiraz Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Neşe Gür, kooperatif personeli ve ortaklar ile arı üreticileri katıldı.

Törende konuşan Bölge Müdürü Altunok; “Bu organizasyonlarda Tarım Kredi Kooperatiflerini görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Devletimiz tarafından Tarım İl Müdürlükleri kanalı ile verilecek olan hibe ve/veya devlet destekli tüm tarımsal ve hayvansal girdilerin tedariki kooperatiflerimiz tarafından sağlanmaktadır. 'Genç Çiftçi Projesi' de dahil olmak üzere, tüm hibe projelerinin hazırlanıp sisteme girilmesi aşamasında Tarım Kredi Kooperatiflerimizce ücretsiz olarak teknik hizmet verilmektedir. Bunun için hinterlandımızda bulunan Tarım İl Müdürlükleriyle hareket edilerek, kooperatif personelimize görsel eğitimler verilmeye başlanmıştır. Kurumumuzun sağladığı bu ve bunun gibi bir çok imkandan faydalanmak üzere tüm ortaklarımızı, üreticilerimizi kooperatiflerimize bekliyoruz.” dedi.

Ayrıca, Tarım Kredi Kooperatiflerinde satış fiyat politikasında yenilikler yapılarak taban-tavan fiyat uygulamasına geçildiğini de ifade eden Altunok, “Satış fiyat politikasındaki değişiklik sonucu kooperatiflerimiz, satışlarını artırarak, ortaklarımızın ihtiyaçları daha ucuza karşılamaya başlamıştır. Çiftçilerimizin tarımsal girdi maliyetlerinin düşürülmesine destek vererek kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarı sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: E.Ömer ÇETİNKAYA / TARIM KREDİ