Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Tarım Bakanlığının bütçe görüşmesinde, muhalefet parti milletvekillerinin tarım politikalarına yönelik eleştirilerine AK Parti hükümetleri döneminde köylerde artan traktör sayısı ile cevap vermesi dikkat çekti.

BEN DE ÇİFTÇİYİM KÖYLERİ SÜREKLİ DOLAŞIYORUM!

Kendisinin de bir çiftçi olduğunu dile getiren Erdem, “Tarımda hiçbir zaman yüzde 100 memnuniyeti yakalamamız mümkün değil. Ben de çiftçilik yapıyorum, Konya Milletvekiliyim” dedi.

20 YILDA KÖYLERDE BÜYÜK GELİŞME OLDU!

TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme! TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme!

Konya’da köyleri dolaştığını dile getiren Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tarımda Konya çiftçisini dolaşıyoruz, köyleri; yirmi yıl önce de dolaşıyordum, bugün de dolaşıyorum. Dediğim gibi, her zaman sorunları olabilecek konjonktürel bir alan. Şimdi, barınma ihtiyaçlarında kullandıkları evlerin gelişiminden traktörlerine, ekipmanlarına, altındaki araçlarına baktığımızda, bu alanda da Türkiye'de çok büyük gelişmelerin olduğunu görüyoruz.

AK PARTİ İKTİDARI 970 BİN TRAKTÖRLE ALDI ŞİMDİ 2 MİLYON 85 BİNE ÇIKTI!

Şimdi, siz 2002'de 970 bin traktörü olan bir ülkeye iktidar olacaksınız. Bugün, traktör sayısı 2 milyon 85 bin.

Bu kadar kötü giden bir tarım politikasında, cumhuriyet tarihi boyunca 900 bin traktör satılmış, yirmi yılda siz onun üzerine 1 milyon 100 bin daha koyacaksınız. O traktörlerin gücüyle hesap etseniz inan ki bu 3 milyon demektir.

140 BEYGİR TRAKTÖRLERİ HER YERDE GÖRÜR OLDUK!

Geçmişte 40, 50, 60 beygir gücündeki traktörlerden, 90, 100, 110, 140 beygir traktörleri her yerde görür olduk”