TARIMDAN HABER ÖZEL / Gözümüz aydın! Yerli üretimi artıracağız diyerek belirlenen düşük süt fiyatı ile bitirdiğimiz hayvancılığı yeniden canlandırmak için ithal gemiler gelmeye başladı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı ile ESK Genel Müdür ve bürokratların yakından takip ettiği, 600 bin baş besilik hayvan ithalatıyla ilgili ilk gemi dün Mersin/Taşucu limanına yanaştı. 

İTHALATI BİLE ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR!

Tarım Bakanlığının 600 bin baş besilik hayvan ithalatını özel sektörden alarak Et ve Süt Kurumu üzerinden yapmak istemesi, ithalatta ciddi sıkıntıları beraberinde getirirken, et fiyatlarının da yükselmesine neden olmuştu. Bakanlık, ‘ESK besilik ithalatını yapamayacak’ algısını kırmak için 3 hafta önce Uruguay’dan El Mahmut firması ile anlaşarak Irak için toplanan 11 bin baş besilik hayvanın rica minnet Türkiye’ye getirilmesi için girişimde bulunmuştu.

IRAK İÇİN TOPLANAN 11 BİN BESİLİK HAYVAN RİCA MİNNET TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ!

El Mahmut’un Irak için topladığı ancak Bakanlığın girişimleri ile Türkiye’ye getirilen 11 bin baş besilik hayvanı taşıyan gemi dün itibariyle Mersin/Taşucu limanına yanaştı. İthal besilik hayvanlarda üreticilerin işletmelerine götürülmek için tırlara yüklenmeye başlandı.

BUNDAN SONRAKİ GEMİLERİN NE ZAMAN GELECEĞİNE DAİR BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR!

Diğer yandan 600 bin baş besilik hayvan ithalatıyla ilgili olarak bundan sonra gemilerin hangi aralıklarda geleceği ise belirsizliğini koruyor. İthalattaki belirsizlikte üreticilerin tepkisini çekerken, et fiyatlarını da artırmaya devam ediyor.

TARIM BAKANINA SEKTÖR TOPLANTILARINDA İTHALATTAKİ BELİRSİZLİK TEPKİSİ!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın hayvancılık sektör toplantılarında üreticiler, 600 bin baş besilik hayvan ithalatında yaşanan belirsizliklerden dolayı tepki gösterirken, et fiyatlarındaki artışın bir sebebinin de Bakanlığın bu yanlış ithalat politikası olduğunu dile getiriyorlar.

BAKAN YUMAKLI TEPKİLERDEN RAHATSIZ OLDU!

Buzağı fiyatı bir haftada yüzde 5,6 arttı! Buzağı fiyatı bir haftada yüzde 5,6 arttı!

En son hafta başında Ankara’da yapılan sektör toplantısında da besicilerin Bakan Yumaklı’ya 600 bin baş besilik hayvan ithalatında yaşanan belirsizlikten dolayı tepki gösterirken, Bakan Yumaklı’nın bu tepkilerden rahatsız olduğu kaydediliyor.