Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin'in, Türkiye Yüzyılı'ndaki gerçek belediyeciliğe Cumhur İttifakı ile ulaşacağını kaydetti. 

Yumaklı, AK Parti Mersin İl Başkanlığını ziyaret etti, İl Başkanı Adem Aldemir ve yöneticilerle görüştü. Sonrasında partililere hitap eden Yumaklı, Mersin'in üretim, ihracat ve tarımsal üretime katkı açısından çok özel bir kent olduğunu söyledi.

Yumaklı, her alanda yarınlara hazır olunması gerektiğini işaret ederek, "Eğer merkezi yönetimle yerel yönetimlerin uyumu ve işbirliği, 'önce millete, devlete Hakka hizmet' anlayışı olmazsa hep bir tarafınız eksik, yarım kalır." dedi.

"Taş üstüne taş koymak isteyenlerle" yürümeyi sürdüreceklerini belirten Yumaklı, "Çıktığımız yolun uzun ve meşakkatli olduğunu her zaman biliriz. Ama AK Parti teşkilatları asla bu zorluktan, meşakkatten şikayet etmez ve Cumhurbaşkanı'mızın verdiği o hedefe gözünü kırpmadan yol alır. İnşallah 31 Mart'ta bunu da gerçekleştireceğiz, hiçbir şüphemiz yok. Hedeflerimiz, hayallerimiz var." diye konuştu.

Ülkede 21 yılda her alanda kalkınma hamleleri gerçekleştiğini vurgulayan Yumaklı, "Türkiye'nin uzayda bir iddiası var. 'Adamlar yapmış' demiyoruz artık 'Adam yapmış' diyoruz. Bu hususta inşallah çok daha ileriye, hedeflere ulaşan bir yöntemimiz olacak." ifadesini kullandı.

Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp! Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp!

NARENCİYE ÜRETİCİSİNİN SORUNLARINI GÖRÜŞMEK İÇİN TOPLANTI YAPACAĞIZ

Yumaklı, Mersin'de narenciye konusunda yaşanan sıkıntılarla ilgili çok farklı konuları ele alarak çalışma yürüttüklerini dile getiren Yumaklı, şöyle konuştu:

"Önce ihracat desteği verilerek yaraya merhem olunma safhasına geçtik. Ancak biliyoruz, bu o dönem için belki biraz rahatlattı ama daha fazla şeyler yapılması lazım. Bu sorun sadece bu seneniz değil, önümüzdeki senelerin de sorunu olacak. O yüzden bizler önümüzdeki dönemde inşallah üreticilerimizin sorunlarını çözecek ve Mersin'de yapılacak bir karar toplantısıyla birlikte önümüzdeki yıl ne yapacağız ve bu sorunla bir daha karşılaşmayacağız konusunu inşallah Mersin'de yapılacak toplantıyla kararlaştırmış olacağız."

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin'in, Türkiye Yüzyılı'ndaki gerçek belediyeciliğe Cumhur İttifakı ile ulaşacağını kaydetti. Mersin Büyükşehir Belediyesine eleştiride bulunan Yumaklı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Geçen sürede hemen hemen bir çivi bile çakılmamış, belediye binası kendisine ait bile olmayan, aslında her an bırakıp gitme üzerine kurulu ortamda olan bir belediyenin bu memlekete, bu memleketin insanına verebileceği hiçbir şey yoktur ki olmamış nitekim, bunu gün içerisinde şehirde gördük. İnsanları beklediği laf, şov değildir. Onların hayatlarına dokunacak şeyler yapmak zorundasınız."