Buğdayda 11+2 formülü! Bu fiyat çiftçiyi memnun eder mi? Buğdayda 11+2 formülü! Bu fiyat çiftçiyi memnun eder mi?

TARIMDAN HABER ÖZEL / Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Yusuf Tekin, Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Tohumculuk şirketi olan TAREKS’in yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Yusuf Tekin’in tohumculukla ilgili hiçbir yeterliliği bulunmamasına rağmen Tarım Kredi Tohumculuk şirketine bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atanarak, huzur hakkı ücreti ödenmesi dikkat çekmişti.

TARIM KREDİ'NİN İŞTİRAKLERİNİN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ WEB SAFYALARINDA YAYINLANMIYOR!

Tarım Kredi Kooperetiflerinin iştiraklerinin yönetim kurulu üyeleri şirketlerin web sayfasında yayınlanmazken, şirket yönetim kurulu üyeliklerine genellikle uzmanlık alanları ile alakası olmayan Ak Partili eski milletvekili ve bürokratlarının atanması eleştiri konusu olurken, yönetim kurulu üyelikleri huzur hakkı ücreti ödenmesi için bir araç olarak kullanılıyor.

TAREKS'TEN SPK'YA YUSUF TEKİN İLE İLGİLİ ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI

Tarım Kredi Tohumculuk (TAREKS), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ya bildirdiği özel durum açıklamasında, şirketin bağımsız yönetim kurulu üyesi olan Yusuf Tekin’in 4 Haziran itibariyle bağımsız yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldığı belirtildi. Şirketten SPK’ya gönderilen özel durum açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Şirketimizin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğinden 04.06.2023 tarihi itibariyle Sn.Yusuf Tekin istifa etmiş olup, Kurumsal Yönetim Komitesi, Denetimden Sorumlu Komite ve Riskin Erken Saptanması komitesindeki görevleri de sona ermiştir. Asgari Bağımsız Yönetim Kurulu üye sayısının yeniden sağlanmasını teminen, yeni Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi en kısa zamanda atanacaktır.”

Tarım Kredi Tohumculuk ne iş yapar?

Tarım Kredi Tohumculuk A.Ş'nin ana faaliyet alanları orijinal ve sertifikalı kademelerde hibrit mısır, patates, hububat, nohut, yonca tohumu üretimi, ithalatı, ihracatı ve pazarlamasıdır. Tareks Tarım’ın Tekirdağ, Konya, Çorum, Nevşehir, Balıkesir’de tohum işleme tesisleri bulunmakla beraber aynı zamanda Altınova / Balıkesir’de Ar-Ge faaliyetlerini yürüttüğü araştırma istasyonu bulunuyor. 

Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının tohumluk ihtiyaçlarının ithalatı ve ihracatı, yurt içinden tedariki ve üretimini yaparak sağlanması konusunda uzmanlaşmış bir kuruluş haline gelmiştir.

yusuf tekin