Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Pakdemirli’nin, zaten 10 ay olan orman işçilerinin çalışma süresini yeni bir hak verilmiş gibi açıklaması tepki çekerken, Orman Genel Müdürlüğüne 5 bin mevsimlik işçi alımının da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesinin üzerinden 3 yıl sonra gerçekleşesi de dikkat çekti. 

CUMHURBAŞKANINA ŞÜKRANLARINI SUNDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Orman yangınlarıyla kahramanca mücadele eden ekibimizin gücüne güç katmak için 5 bin yeni yangın işçisi istihdamı yapıyoruz. Yangın işçilerimizin çalışma sürelerini de bu yıl 4 ay uzatarak 10 aya çıkarıyoruz. Desteklerinden dolayı sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum hayırlı olsun” 

DAĞ FARE DOĞURDU! İŞÇİLER 12 AY BEKLERKEN BAKAN 10 AYI MÜJDE OLARAK AÇIKLADI

Bakan Pakdemirli’nin orman işçilerine müjde olarak yaptığı bu açıklama, orman işçilerinin tepkisi çekti. Bilindiği üzere Orman Genel Müdürlüğünde geçici işçi statüsünde çalışan orman işçilerinin çalışma süreleri, 2019 yılında 5 ay 29 günden 10 aya çıkarılmıştı. Orman işçilerinin hükümetten yılın tamamına yönelik bir çalışma süresi beklentisi içinde iken, Bakan Pakdemirli’nin zaten uygulamada olan 10 aylık çalışma süresini yeni bir hak getirilmiş gibi açıklaması manidar bulundu. 

CUMHURBAŞKANI 5 BİN ORMAN İŞÇİ ALIMI İÇİN 3 YIL ÖNCE TALİMAT VERMİŞTİ

Orman Genel Müdürlüğüne 5 bin orman işçisinin alınması konusu da 3 yıldır gündemdeydi. 2019 yılında İzmir’de çıkan büyük yangın sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Genel Müdürlüğüne 5 bin yeni orman işçisi alınması talimatını vermişti. Erdoğan’ın bu talimatına rağmen 3 yıldır orman işçi alımı yapılamamıştı. Orman Genel Müdürlüğüne 5 bin yeni geçici işçi alımının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatından tam 3 yıl sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. 

TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ ORMANLARI GEÇİCİ İŞÇİLERLE KORUNACAK!

Türkiye’de son yıllarda orman yangınları ciddi bir tehdit oluştururken, yangınlarla etkin mücadele yapacak orman işçilerinin mevsimlik işçi statüsünde çalıştırılması ormanların korunmasında ciddi bir çelişki oluşturuyor. Orman Genel Müdürlüğünde mevcut durumda 8600 mevsimlik, 8400’de kadrolu yangın işçisi bulunurken, alınacak yeni 5 bin mevsimlik işçi ile geçici işçilerin sayısı 13600’a çıkacak. Hükümetin, ormanları mevsimlik işçilerle korumaya çalışması manidar bulunuyor. 

ORMAN İŞÇİLERİNE 10 AY ÇALIŞMA SÜRESİ 2019’DA GETİRİLMİŞTİ

Diğer yandan mevsimlik işçilerin çalışma süresi 5 ay 29 gün iken, Öz Orman-İş Sendikasının girişimleri ve orman işçilerinin tepkileri üzerine bu süre 2019 yılında 10 aya çıkarılmıştı. Orman işçileri hükümetten yılın tamamı için yani çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılmasını beklerken, Pakdemirli’nin açıklamalarının ardından tam bir hayal kırıklığı yaşadılar. Pakdemirli’nin çalışma süresiyle ilgili açıklamayı da sanki yeni getirilmiş bir hakmış gibi sunması “Tarım Bakanı Orman teşkilatından bu kadar mı habersiz?” tepkilerine neden oldu. 

YENİ BİR HAK GETİRİLMEDİĞİ HALDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ŞÜKRANLARINI SUNDU!

Bakan Pakdemirli’nin Bakanlığın uygulamalarından habersiz olduğu bir konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını da sunması yaşanan çelişkiyi gözler önüne koydu. Pakdemirli, “Yangın işçilerimizin çalışma sürelerini de bu yıl 4 ay uzatarak 10 aya çıkarıyoruz. Desteklerinden dolayı sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum hayırlı olsun” dedi.