Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca 81 ilde yürütülen "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller'' projesine başvurular hız kesmeden devam ediyor.

2022-2024  yıllarını kapsayan projeye mevzuatta belirtilen nitelikleri taşıyan çiftçiler, ilgili  tarım il müdürlüklerinde veya  e-devlet şifrelerini kullanarak  "https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr" adresi üzerinden online olarak başvuru yapabilecekler. 

Üst limit 3 milyon TL...Ar-Ge destek ilanına çıkıldı... Üst limit 3 milyon TL...Ar-Ge destek ilanına çıkıldı...

 Proje başvurusu uygun bulunan çiftçilere 250 bin liraya kadar yüzde yüz hibe desteği verilecek

Proje kapsamında hayatını kırsalda  idame ettiren ya da yaşamayı taahhüt eden  tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteğini kapsıyor.

2022 Yılında hibe alanların denetimi yapılıyor

Iğdır Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  2022 yılında  kırsal kalkınma destekleri kapsamında  gerçekleşen ‘’Uzman Eller’’ projesinden faydalanan işletmeler denetlendi.

unnamed (1)

Iğdır Tarım ve Orman Müdürlüğün’den yapılan açıklama ;

2022 Yılında İlimizde Uzman eller projesinden hibe alarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerde İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından kontrol, denetim ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

       Gerçekleştirilen kontrollerde projeden faydalanan yatırımcılarımızdan memnuniyetlerini belirtir olumlu geri dönüşler alındı.