Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, meslek yüksekokulları dâhil üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun gençlerin,  tüm illerde kırsal alanda uygulayacağı; tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde yapacakları yatırımlara 100.000 TL.'ye kadar hibe desteği veriliyor. 

2 BİN PROJE GETİREN GENÇLERE 200 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ!

Uzman Eller Projesi kapsamında her yıl Türkiye genelinde 2 bin proje desteklenerek toplam 200 milyon lira hibe verilecek. Söz konusu proje 3 yıl boyunca uygulanacak. 

100 BİN LİRA HİBEYİ HAKEDEN GENÇLERLE SÖZLEŞMELER İMZALANMAYA BAŞLANDI!

Bolu’da Bakanlığın yürüttüğü Uzman Eller Projesi için başvuran 14 proje sahibi, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandı. Bu kapsamda bir açıklama yapan Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, "İlimizde toplam 14 proje hibe almaya hak kazanmış olup  14 adet yatırım için toplam 1 milyon 400 bin TL hibe ödemesi yapılacaktır. 

6 BESİ SIĞIRCILIĞI, 5 SÜT SIĞIRCILIĞI, 1 KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK, 1 ORMANCILIK VE 1 YÖRESEL ÜRÜNLERE YÖNELİK PROJE UYGULANACAK

Uzman Eller Projesi ile 6 Besi Sığırcılığı, 5 Süt Sığırcılığı, 1 küçük baş hayvancılığı, 1 Ormancılık ve 1 Yöresel Ürünlere yönelik proje uygulanacaktır. Genç meslektaşlarımıza iş imkanı sağlanarak üretime ve istihdama katkı sağlanacaktır. Hibe almaya hak kazanan üreticilerimize hayırlı olmasını temenni eder, emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederim" dedi.

2022 yılı Uzman Eller Proje başvuruları sona erdi mi? 2022 Uzman Eller Proje başvuruları 14 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında yapıldı. Dolayısıyla 2022 yılı Uzman Eller Proje başvuruları sona erdi. Uzman Eller Projesi 2023 ve 2024 yıllarında da devam edecek.