Konuyla ilgili olarak Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Bakanlığımızca ülke genelinde hayvanlara yönelik uygulanan programlı aşılama kampanyaları ile ilimizde de yaygın görülen başta şap hastalığı olmak üzere diğer ihbari mecburi hastalıkların yayılımının değerlendirilmesi amacıyla 03.12.2015 tarihinde İl Müdürümüz Fevzi Altuner başkanlığında, İl Müdür Yardımcımız Ahmet Tam ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü personellerimiz ile İlçe Müdürlerimizin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, Hayvan Sağlığı ve Yetiştirici Şube Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki uygulanan aşılamaların ve hastalıkların yayılımı ile ilgili sunu yapılmıştır. Sunuda, ilimizde, ülkemizde görülen A, O ve Asia1 tiplerinden farklı genotipe sahip A-NEP-84 ( Nepal-84) A tipi şap virusunun tespit edildiği bildirilmiş ve Şap Enstitüsünce hazırlanarak ilimize gönderilen yeni şap aşıların uygulanmasının önemine değinilmiştir. Kuduz, Lumpy Skin Disease (Sığır Afrika Hastalığı), Koyun Keçi Vebası, Brucella, Anthrax hastalıkları ve aşılamalar ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır.

İl Müdürümüz Fevzi Altuner, İlçe Müdürlerimize aşılama programlarının titizlikle yürütülmesi gerektiği, hastalık ihbarlarına ivedilikle değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, tedbirlerin alınması gerekliliğini vurgulamıştır."