ÖZEL HABER / Tarımdan Haber'in yetiştiricilere önemli bir hizmeti olan 'Yetiştirici Soruyor'a yetiştiricilerden dikkat çeken sorular gelmeye devam ediyor. Yetiştirici Soruyor'a gelen sorular, Prof. Dr. Nurettin Gülşen tarafından cevaplandırılıyor. Bir yetiştiricimiz, üre gübresinin hayvan beslemede kullanılıp kullanılmayacağını sorarak, Gülşen'e şu soruyu yöneltti: "Merhaba hocam hayvan beslemede kullanılan üre bizim tarlada kullandığımız %46 azot içeren üre gübresi midir?"

HAYVAN BESLEMEDE ÜRE KULLANIMIYLA İLGİLİ ÇOK SORU GELİYOR!

Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü! Kesim fiyatları (dana-kuzu) bu hafta ne kadar oldu? Karkas kesim fiyatı yüzde 4,3 birden düştü!

Son dönemde protein kaynaklarına bağlı yem fiyatlarındaki artış nedeniyle üre kullanımı üzerine çok soru geldiğini belirten Prof. Dr. Nurettin Gülşen, yetiştiricinin sorusuna şöyle cevap verdi: "Son dönemlerde protein kaynaklarına bağlı yem fiyatlarındaki artış nedeniyle üre kullanımı üzerine çok soru geliyor. Tarlaya attığınız üre ile besleme yapabilirsiniz. Bu üre işkembede oldukça hızlı olduğu için rasyonda hızlı parçalanan tane yemler veya melas kullanmanızı tavsiye edebilirim. Bunun yanında parçalanma hızını azaltmak için kaplanmış üre de kullanabilirsiniz ama fiyatı biraz yüksek olabilir. Üreyi hayvanlarınıza 7-14 gün kadar sürede alıştırarak yediriniz." 

YETİŞTİRİCİ SORUYOR'A SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN...