Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Adana’da yaptığı konuşmada, Ulusal Süt Konseyi’nin toplanarak süt üreticisini sevindirecek kararların alınacağını söyledi. Ancak Kirişçi’nin bugüne kadar süt üreticisinin yaşadığı mağduriyete sessiz kalması, bugün yaptığı açıklamaların da tepki görmesine neden oldu.

Toplantıda, çiğ süt fiyatlarının artırılmasının yanında desteklerin de artırılması bekleniyor. Diğer yandan TMO tarafından yem desteğinin de toplantıda gündeme geleceği kaydediliyor.

DÜŞÜK SÜT FİYATLARI HAYVANCILIĞA BÜYÜK BİR DARBE VURDU!

Bilindiği üzere Ulusal Süt Konseyi 5 Mayıs'ta yaptığı toplantıda çiğ süt tavsiye fiyatlarının 15 Mayıs'tan itibaren 5.7 liradan 7.5 liraya çıkarılmasına karar vermişti. Ancak maliyetlerdeki artışlar, 15 Mayıs'tan itibaren uygulamaya konulan tavsiye fiyatın kısa sürede erimesine neden olmuştu. Süt üreticisi, yaklaşık 3 aydır artan maliyetler karşısında süt fiyatlarının artırılmasını talep ederken, enflasyonu artıracağı gerekçesi ile üreticinin bu talebi görmezlikten gelinmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının yaklaşımı hayvancılıkta bütün dengeleri bozarken, bu süre içinde ciddi bir dişi hayvan kesimi gündeme gelmişti. Sektörün bütün uyarılarına rağmen Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt fiyatlarını görüşmek için bugüne kadar toplanmaması ülke hayvancılığına da büyük bir darbe vurdu.